«Κούρεμα» έως και 90% σε κόκκινους δανειολήπτες από τα funds – Ποιους αφορά

Γενναίο «κούρεμα» που φτάνει στο 90%, προσφέρουν τα funds στους δανειολήπτες κόκκινων δανείων που έχουν περάσει στη διαχείρισή τους από τις συστημικές τράπεζες. Το «κούρεμα» αυτό προτείνεται σε περιπτώσεις δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, καθώς τα funds τα έχουν αποκτήσει σε πολύ χαμηλή τιμή, της τάξεως των 4 με 5 σεντς στα 100, ενώ άλλη τόση είναι συνήθως η απαίτησή τους.

Το δύσκολο βέβαια είναι να βρεθούν οι δανειολήπτες που έχουν οφειλές από πιστωτικές κάρτες και μικρά καταναλωτικά δάνεια, αφού συνήθως είναι άφαντοι. Για τον εντοπισμό τους συνεργάζονται με εισπρακτικές εταιρείες ώστε να έρθουν σε συμφωνία μαζί τους.
Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις αφορούν σε καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ή χωρίς εξασφαλίσεις. Μέσα στο τρέχον έτος, όμως, θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις στεγαστικών δανείων με τα «κουρέματα» να είναι πολύ χαμηλότερα.

Οι προσφορές των funds ειδικά στα καταναλωτικά είναι άκρως δελεαστικές και διαμορφώνονται στο 80%- 90% καθώς τα έχουν αποκτήσει σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

«Τα funds έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεγάλο κούρεμα της οφειλής» λέει στο Έθνος, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος και εξηγεί: «έχουν αγοράσει φθηνά, δεν βιάζονται να εισπράξουν, δεν πιέζονται από τους επόπτες, όπως συμβαίνει με τις τράπεζες, να ξεφορτωθούν τα προβληματικά χαρτοφυλάκια όταν κουρεύουν, δεν «καίνε» τις προβλέψεις».

Σε ό, τι αφορά επιχειρηματικές οφειλές, τα funds καλούν τους επιχειρηματίες για να βρουν λύση. Συνήθως το fund ζητά να του εκχωρήσει ο οφειλέτης τις εγγυήσεις του δανείου, δηλ. το υποθηκευμένο ακίνητο ή να βρεθεί από κοινού- ή κατά μόνας- αγοραστής. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, το fund βγάζει σε πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης ή προχωρά μέσω διαγωνισμού στην πώλησή τους.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.