Απόφαση – σταθμός για την Ασπίς Ασφαλιστική

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν από το υπουργείο Οικονομικών αποζημιώσεις για το κεφάλαιο και τους τόκους που έχασαν όσοι είχαν ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντα της Ασπίς Ασφαλιστική, δίνει το α’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σχετική απόφαση του. Πρόκειται για μια εξέλιξη – τομή στα επενδυτικά πράγματα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι το δημόσιο είχε την υποχρέωση να ελέγχει πληρέστερα και αυστηρότερα τη λειτουργία της εταιρίας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η εταιρία διαφήμιζε ότι εγγυόταν το 100% της επένδυσης.

Η απόφαση βγήκε μετά από αγωγές που έκαναν πελάτες – επενδυτές της Ασπίς Ασφαλιστική και έχει ισχύ έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Κι αυτό γιατί επέρχεται παραγραφή, αφού ολοκληρώνεται και ο πέμπτος χρόνος από το συμβάν. Γι’ αυτό και η απόφαση αποκτά ακόμα πιο οριακό – κρίσιμο χαρακτήρα για όσους εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση. Υπό διερεύνηση μάλιστα τελεί και το αν δημιουργεί δεδικασμένο για άλλες ανάλογες υποθέσεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει πάντως να διευκρινισθεί ότι η υπόθεση της Ασπίς Ασφαλιστική δεν περιλαμβάνει αυτής της τράπεζας και των όποιων προϊόντων της. Πρόκειται για διαφορετική περίπτωση, που, ούτως ή άλλως, καλύπτεται και από διαφορετική εποπτική αρχή. Ωστόσο, από μόνη της, αυτή η απόφαση βάζει σε νέα δεδομένα την ιστορία των αποζημιώσεων, εν γένει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *