Κλειδώνουν στις 100 οι δόσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Κοντά σε συμφωνία για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία σε 100 δόσεις βρίσκονται η κυβέρνηση με την τρόικα.

Όπως προκύπτει από την χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών εξετάζεται η υιοθέτηση του μέγιστου αριθμού των δόσεων δηλαδή 100.

Σύμφωνα με στελέχη που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.

Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει “επίβλεψη ορθής εφαρμογής” της ρύθμισης από την τρόικα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *