Ριζοσπαστική πρόταση Βενιζέλου για τα «κόκκινα» δάνεια

Μια ριζοσπαστική πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του που παραχώρησε στη «Real» και θα αφορά κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις και τα στεγαστικά δάνεια, ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μάλιστα ανέφερε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα δεν είναι κούρεμα, ή μη κούρεμα. Οι παραμετρικές αλλαγές που λέμε εμείς ότι είναι εφικτές και θα γίνουν, οι οποίες αφορούν τις λήξεις, τα επιτόκια, την περίοδο χάριτος, οδηγούν σε όρους καθαράς παρούσης αξίας, σε μείωση του χρέους, δηλαδή σε κούρεμα»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως όποιοι υποστηρίζουν μονομερείς ενέργειες λέγοντας «λεβέντικες» δημαγωγίες, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι διεθνείς συσχετισμοί.

Όσον αφορά το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ισχύον σύστημα είναι κατάλοιπο της περιόδου πριν από την κρίση και αναπαράγει ή διευκολύνει τεχνητές πολώσεις.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, την οποία χαρακτήρισε «πλειοδοσία δημαγωγίας, λαϊκισμού, ανακριβειών και ψευδαισθήσεων», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Επανέλαβε τις πιο φαύλες πρακτικές της μεταπολίτευσης που υποτίθεται ότι κατηγορεί. Οι πολίτες όμως τώρα ξέρουν. Το 2014 δεν είναι ούτε 2009 ούτε 2007 για να μη πάω πολύ πιο πίσω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *