Τα «μαζεύουν» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Χαμηλώνει τους τόνους το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τις διαρροές στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί μονομερούς ενέργειας
 

Σε αμηχανία έφεραν το υπουργείο Ανάπτυξης οι διαρροές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση είναι αποφασιμένη να προχωρήσει ακόμα και σε μονομερή ενέργεια για την προστασία της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

«Δεν μιλήσαμε ποτέ για μονομερή ενέργειας στο θέμα του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας», ξεκαθάρισε αργά το απόγευμα ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, αδειάζοντας τα στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος, το οποία έκαναν λόγο για «κόκκινη γραμμή» στο θέμα των πλειστηριασμών, μετά τη συνάντησή τους του με τον υπουργό, Νίκο Δένδια.

Το ίδιο στέλεχος σημειώνει με νόημα πως «βρισκόμαστε στον Αύγουστο» και πως το θέμα θα τεθεί εγκαίρως από την ελληνική πλευρά. «Δεν πρέπει να πάμε για πόλεμο με την τρόικα. Υπάρχει ένα ολόκληρο νομικό πλέγμα ρυθμίσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας που πρέπει να εξετάσουμε», επεσήμανε.

Σημειώνεται πως στο τέλος του έτους λήγει η μεταβατική ρύθμιση προστατεύεται η κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση το καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 35.000 ευρώ, η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. 

 voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *