Ανοίγει αύριο η εφαρμογή taxisnet για τους ακατάσχετους λογαριασμούς

Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet για τη δήλωση ακατάσχετων τραπεζικών λογαριασμών.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ‘ένα και μοναδικά τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο η εφορία δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.

Ειδικά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν τον λογαριασμό μισθοδοσίας, καταβολής της σύνταξης, είσπραξης επιδομάτων.

Όως μετέδιδε την Παρασκευή το Capital.gr, ανοίγει την Τρίτη 29 Ιουλίου η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet στην οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τον έναν και μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό τους λογαριασμό. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου η οποία αφορά στη διαδικασία για την προστασία των οφειλετών του Δημοσίου από την κατάσχεση ποσών που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση τους.

Η λίστα με τους αριθμούς των ακατάσχετων τραπεζικών λογαριασμών θα είναι προσβάσιμη από τις τράπεζες οι οποίες θα πρέπει να προχωρούν σε διασταύρωση και επαλήθευση των στοιχείων των ακατάσχετων τραπεζικών λογαριασμών που δηλώνουν οι φορολογούμενοι. Πιο συγκεκριμένα θα επαληθεύουν αν ο τραπεζικός λογαριασμός ανήκει στον φορολογούμενο από τον οποίο δηλώθηκε , αν ο ΑΦΜ που δηλώθηκε αντιστοιχεί σε αυτόν που διαθέτει το πιστωτικό ίδρυμα κλπ.

 Πηγή:www.capital.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ανοίγει αύριο η εφαρμογή taxisnet για τους ακατάσχετους λογαριασμούς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *