Ανοίγουν για την εφορία οι λογαριασμοί καταθέσεων

Κάθε κίνηση που έγινε σε τραπεζικό λογαριασμό την τελευταία 10ετία θα μπορούν πλέον να ελέγξουν οι εφοριακοί και οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζών και θα μπορούν να τα βλέπουν στους υπολογιστές τους. Οι έρευνες θα εστιασθούν αρχικά σε μεγαλοκαταθέτες που θεωρούνται ύποπτοι μεγάλης φοροδιαφυγή.

Ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης υπέγραψε σχετική απόφαση, η οποία αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση, λύνοντας τα χέρια της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου να “τρέξει” σαρωτικούς ελέγχους μέσω του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Φορολογουμένων.

Μέχρι τώρα οι ελεγκτές της Εφορίας, εξετάζοντας τις καταθέσεις φορολογουμένων στο πλαίσιο ερευνών για φοροδιαφυγής, είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους. Πλέον θα έχουν στον υπολογιστή τους την συνολική εικόνα των κινήσεων.

Η απόφαση του αν. ΥΠΟΙΚ ορίζει ότι οι ελεγκτές μπορούν να ζητούν από την τράπεζα ¨ξεκλειδώσειτους λογαρισμούς κάποιου ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου για συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή για ολόκληρη την τελευταία 10ετία.

Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να “δέσουν” μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, για τις οποίες δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να ολοκληρώσουν τις έρευνες λόγω ελλιπών στοιχείων .

www.sofokleousin.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Ανοίγουν για την εφορία οι λογαριασμοί καταθέσεων”

  1. Προς όλους τους γνωρίζοντες από Διαταγές Πληρωμής.
    Προ 3 ετών εκδόθηκε Δ.Π.Δεν έκανα ανακοπή ως ..ουκ αν λάβεις κ.λ.π.
    Εκδικάζονται 2 των αριθμό τελος Σεπτ.
    Η εισπρακτική της Γιουρικέλη απειλητικώς με ειδοποιεί για την εκδίκασή τους.
    Να ανησυχώ???. Ενα Αυτοκίνητο 25 ετών έχω και ηλικία 78. Ετοιμος προς αποχώρηση…

    Σας χαιρετώ όλους.

  2. Φιλε δεν εχω κλητευθει… επισημως.Κι επειδη ο αντιδικος δικηγορος της εισπρακτικης δι΅απειλων και με ευχαριστηση ,απο το τηλεφωνημα του φανηκε,πεταξε μια ενημερωση σε
    συγγενη μου εγω ,πρεπει να τρεξω στα δικαστηρια???
    Και που.. Και τι θα γινει, δικηγορο δεν εχω.Ρωταω ξερει κανεις τι ηθελε προκυψει
    μετα την αποφαση του δικστηριου??.
    Το κιν.τηλ.της εισπρακτικης ειναι 6957217996.Γιουρουκελη.
    Πολλες ευχαριστιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *