Από τον Ιούνιο οι πλειστηριασμοί – Στο σφυρί 5.000 ακίνητα μέχρι το τέλος του έτους

Αρχίζουν από τον Ιούνιο οι πλειστηριασμοί 5.000 ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο και ανήκουν σε δανειολήπτες, κυρίως στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Παράλληλα δρομολογείται μέσα στους επόμενους 6 μήνες η παραχώρηση της διαχείρισης καθώς και η πώληση των εξυπηρετούμενων και ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων σε ξένες εταιρείες – funds.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Realnews,  από τον Ιούνιο, όταν και θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί έως και το τέλος του 2016, οι τράπεζες θα εκπλειστηριάσουν έως και 5.000 ακινήτων, τα οποία αποτελούν υποθήκη σε κόκκινα δάνεια όλων των κατηγοριών. «Οι εντολές για πλειστηριασμό θα αφορούν, αρχικά, ακίνητα, τα οποία έχουν αποκτηθεί με στεγαστικά δάνεια μεγάλου ποσού. Ουσιαστικά πρόκειται για ακίνητα με αντικειμενική που υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Επίσης, πλειστηριασμοί θα γίνουν και σε ακίνητα που με τη σειρά τους έχουν αποκτηθεί με επιχειρηματικά δάνεια και σήμερα χρησιμοποιούνται για εμπορική-εταιρική χρήση», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στόχος των πλειστηριασμών είναι να εντοπιστούν οι κακοπληρωτές που υπολογίζονται σε 25 με 30 χιλιάδες και οι οποίοι δεν πληρώνουν αν και διαθέτουν κινητή και ακίνητη περιουσία, αναφέρουν στελέχη των τραπεζών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *