Διαψεύδει το ΥΠΑΝ αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη

Ως ανυπόστατο και μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα χαρακτηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, δημοσίευμα που κάνει λόγο για αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, το εν λόγω δημοσίευμα «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τα αναφερόμενα σε προωθούμενες διατάξεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι παντελώς ανυπόστατα».
Σημειώνεται ότι στο εν λόγω δημοσίευμα αναφερόταν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει επεξεργασθεί στο νόμο 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) έχει καταρτίσει νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:
– Αυτοδίκαιη έκπτωση από τη ρύθμιση, όσων δανειοληπτών καθυστερούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών ή δυστροπούν επανειλημμένα στην τήρησή της.
– Αύξηση από το 10% στο 25% της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλει το νοικοκυριό στις τράπεζες, με ελάχιστο ποσό τα 40 ευρώ. Το δε ποσό των μηνιαίων καταβολών θα πρέπει να είναι εύλογο με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, όπως εκάστοτε ανακοινώνονται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους, σε συνδυασμό με την οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος.
– Ο δανειολήπτης για  να προστατεύσει την πρώτη του κατοικία, πρέπει να αποπληρώσει το 100% της αντικειμενικής της, αντί του 80% που ισχύει σήμερα, σε βάθος 20ετίας. Το αυξημένο ποσοστό οδηγεί σε αύξηση του ποσού που πρέπει να αποπληρώσει ο δανειολήπτης προς τις τράπεζες.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Διαψεύδει το ΥΠΑΝ αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη”

  1. Πάντως αυτο με τις εύλογες δαπάνες καλό θα είναι να ισχύσει και στο δικαστήριο γιατι αμα πέσεις σε καμμιά αγ@@ητη ειρηνοδίκη είναι ικανή να σε αφήσει να ζείς με 400 ευρώ για να σε τιμωρήσει που είσαι “μπαταξής”…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *