Κόλαφος για την κυβέρνηση –αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Μαύρο στο νόμο Παππά έριξε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με απόλυτη πλειοψηφία (14 ψήφους υπέρ – 11 κατά) έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο ο οποίος αφαιρούσε τις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Οι δικαστές έδωσαν μια ξεκάθαρη λύση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών κρίνοντας ότι η αφαίρεση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από την κατά το σύνταγμα αρμόδια ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και ακύρωσαν το νόμο πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η διαγωνιστική διαδικασία που ανακήρυξε ακόμη και υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάσκεψη κινήθηκε σε υψηλούς τόνους αλλά ολοκληρώθηκε εντός πέντε ωρών δίνοντας ξεκάθαρη λύση παρά το γεγονός ότι υπήρχαν φήμες και πληροφορίες πως ενδέχεται να επιλεγεί και μια ενδιάμεση λύση που θα έδινε το δικαίωμα πολιτικού χειρισμού στην κυβέρνηση. 

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία να σημειωθεί ότι δεν περιέχει ούτε έναν αστερίσκο έκρινε αντισυνταγματική τη διοικητική πράξη εφαρμογής του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες γεγονός που σημαίνει πως ο σχετικός διαγωνισμός καθίσταται άκυρος. 

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *