Μόλις 500.000 φορολογικές δηλώσεις από τα 6 εκατ.

Με αργούς ρυθμούς προχωρεί η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, εξέλιξη που αποδίδεται και στην αποχή των λογιστών που αντιδρούν για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», από τις 5 Απριλίου που άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet μέχρι και χθες το πρωί είχαν υποβληθεί 500.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6 εκατομμυρίων δηλώσεων που αναμένεται να δεχθεί φέτος το Taxisnet.

Δηλαδή μέσα σε έναν μήνα μόνο το 8,3% των φορολογούμενων έσπευσε να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαμηνύει ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία η οποία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου. Όπως είπε, παράταση θα δοθεί μόνο για όποια μέρα υπάρχει πρόβλημα στο Taxis.

Από τις δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, το 54% ή 270.000 είναι μηδενικές, 100.000 είναι πιστωτικές, δηλαδή προκύπτει επιστροφή φόρου για τους φορολογουμένους, ενώ οι υπόλοιπες 130.000 είναι χρεωστικές, με τους φορολογουμένους να καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *