Νέα “έκρηξη” ακάλυπτων επιταγών τον Αύγουστο

Νέα έκρηξη κατέγραψαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της “Τειρεσίας ΑΕ”.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2016 οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια διαμορφώθηκαν σε 2.112 και σε αξία ξεπέρασαν τα 215,4 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η αξία των ακάλυπτων επιταγών να ξεπεράσει τα 574,378 εκατ. ευρώ.

Αν σε αυτό ποσό προστεθούν και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, τότε συνολικά τα “φέσια” του Αυγούστου εκτοξεύονται στα 220 εκατ. ευρώ περίπου και του 8μήνου ξεπερνούν τα 610 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας, σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν αύξηση 22,86% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ σε αξία τα φέσια αυξήθηκαν  κατά 8% περίπου. 

Νέα "έκρηξη" ακάλυπτων επιταγών τον Αύγουστο
ΠΗΓΗ: Τειρεσίας 

Αξίζει να σημειωθεί, και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και η αγορά, ότι η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον φετινό Αύγουστο ξεπέρασε τα φέσια του συνόλου του 2015. Σημειώνεται ότι πέρυσι σε επίπεδο 12μήνου η αξία των ακάλυπτων επιταγών άγγιξε τα 207,863 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η επίδοση του φετινού Αυγούστου είναι η δεύτερη χειρότερη που καταγράφεται από το 2011. 

Και δεν είναι μόνο αυτό, για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αξία των ακάλυπτων επιταγών του φετινού οκταμήνου ξεπέρασε τα φέσια όλου του 2013. 

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *