Πληρώστε φόρους με την παραχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο

Πληρώστε φόρους με ακίνητα. Την ανατρεπτική αυτή εξαγγελία έκανε στη Βουλή μιλώντας σε επικαιρη ερώτηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Προς το παρόν τα μέτρο θα περιοριστεί στους φόρους κληρονομιάς με προοπτική, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του newsit.gr, να επεκταθεί και σε άλλους φόρους αργότερα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι κληρονόμοι να κάνουν αποδοχή της κληρονομιάς, αφού σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως στις μέρες μας, το εμπόδιο είναι η αδυναμία καταβολής των φόρων που προκύπτουν.

Ετσι, ο πολίτης που κληρονομεί ακίνητα, θα μπορεί να παραχωρήσει ένα στο Δημόσιο, να ξοφλήσει τις οφειλές του και να αξιοποιήσει τα υπόλοιπα αποδεχόμενος την κληρονομιά.

Στο ερώτημα τί θα κάνει το Δημόσιο τα ακίνητα που θα πάρει, η απάντηση μεταξύ άλλων είναι πως με την καθιέρωση του πλαστικού χρήματος θα δοθούν κίνητρα στους φορολογούμενους για να χρησιμοποιούν τις κάρτες και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται και παραχώρησε ακινήτων με τη μορφή του δώρου που θα γίνεται με κλήρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *