Πολίτης παίρνει σβάρνα τις ΔΟΥ για να εκτελέσει δικαστική απόφαση κατά του Δημοσίου

Ιδιώτης που έχει απαιτήσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ κατευθύνθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Α’ ΔΟΥ της Αθήνας, συνοδεία δικαστικού επιμελητή και δικηγόρων (μαζί με σχετική εισαγγελική εντολή) προκειμένου να του καταβληθούν άμεσα τα χρήματα.

Ο ιδιώτης πέτυχε δικαστική απόφαση για κατασχέσεις σε βάρος του ελληνικού δημοσίου καθώς του κράτος του χρωστούσε λεφτά. Το πρωί της Παρασκευής κατευθύνθηκε στην Α’ ΔΟΥ και απαίτησε από τους υπαλλήλους να του καταβληθούν αμέσως τα χρήματα.

Οι υπάλληλοι της εφορίας ειδοποίησαν το υπουργείο Οικονομικών και αφού έλαβαν εντολή να μην εκτελέσουν καμία τέτοια απαίτηση – καθώς υπάρχει ο νόμος 4270/14 που δεν επιτρέπει τέτοιες κατασχέσεις, ταμπουρώθηκαν μέσα στα γκισέ απορρίπτοντας το αίτημα του ιδιώτη.

Νωρίτερα, ο ιδιώτης μαζί με τους δικηγόρους του είχε πάει και στη ΔΟΥ Κηφισιάς από την οποία έφυγε άπραγος και γι αυτό το λόγο το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε όλες τις εφορίες να είναι προετοιμασμένες για τέτοιες… επισκέψεις και φυσικά να αρνούνται την εκτέλεση κατασχετηρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *