Στα 3 δισ.ευρώ οι νέες επισφάλειες στο τρίμηνο

Στις Βρυξέλλες έχει χτυπήσει νέος συναγερμός, μετά τα τελευταία στοιχεία σχετικά με το κύμα των επισφαλειών που κατακλύζει και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες
 

Από νέο τέστ κόπωσης θα περάσουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι έρχεται στην Αθήνα, στις 26 και 27 Μαρτίου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Γκερτ Κούπμαν. Εχει τη φήμη του «σκληρού», κάτι το οποίο θα διαπιστωθεί εν τοις πράγμασι, σύντομα. Θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Εθνικής, της Alpha Bank, της Πειραιώς και της Eurobank και θα ζητήσει συγκεκριμένα – στοχευμένα στοιχεία σχετικά με την πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες έχει χτυπήσει νέος συναγερμός, μετά τα τελευταία στοιχεία που έφτασαν στη Φρανκφούρτη σχετικά με το κύμα των επισφαλειών που κατακλύζει και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με μια μάλλον συντηρητική εκδοχή, στο πρώτο τρίμηνο του 2015, το ύψος των νέων δανείων σε καθυστέρηση, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υφιστάμενα, ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ ευρώ! Μόνο το πρώτο δίμηνο, είχαν διαμορφωθεί στο 1,5 δισ ευρώ, ενώ άλλες πηγές εκτιμούν ότι ο Μάρτιος ενδεχομένως να κλείσει ακόμα και στο +3 δισ ευρώ!

Προφανώς, στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις – μαιμού, στις οποίες προχωρά το σύστημα για να διατηρήσει στη ζωή δάνεια τα οποία έχουν πάψει να εξυπηρετούνται. Ακόμη και χωρίς αυτά, ωστόσο, το “βουνό” των νέων υποχρεώσεων προς το τραπεζικό σύστημα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό. Γι αυτό και η εσπευσμένη επίσκεψη του ανώτατου κοινοτικού αξιωματούχου.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *