Στα 77 δισ. ευρώ το σύνολο των κόκκινων δανείων

Τελικώς, φαίνεται ότι το ακριβές ύψος των επισφαλών δανείων, στην Ελλάδα, ξεπερνά και το όριο των 75 δισ. ευρώ. Νεότερες εκτιμήσεις, από καθ΄ όλα αρμόδιους παράγοντες της αγοράς, ανεβάζουν το τελικό τους ύψος στα 77 δισ. ευρώ!

Μάλιστα, από αυτά, τα περίπου 43 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά δάνεια, γεγονός το οποίο καταδεικνύει και την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό επιχειρείν τα τελευταία χρόνια (και) εξαιτίας της εξαετούς ύφεσης.

Από την άλλη πλευρά, καθιστά ακόμα πιο πιεστική την ανάγκη για την εξεύρεση μιας λύσης που θα οδηγήσει σε μια αναδιάρθρωση αυτού του δανεισμού, έτσι ώστε οι εταιρείες που έχουν προοπτική να διασωθούν.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από το υπουργείο Ανάπτυξης, που ετοιμάζει την τελική, σχετική, νομοθετική ρύθμιση, αναφέρουν ότι υπάρχει μια κατ’ αρχήν απόφαση. Αφορά τα δάνεια προς μια επιχείρηση, που έχουν χορηγηθεί από περισσότερες των δύο τράπεζες (όπως, δηλαδή, συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αρκεί η συναίνεση της πλειοψηφίας των πιστωτριών τραπεζών και όχι του συνόλου, για να προχωρήσει μια δανειακή αναδιάρθρωση. Επίσης, δεν θα είναι απαραίτητη η συναίνεση του επιχειρηματία, γεγονός το οποίο κρίνεται και είναι επίσης πολύ σοβαρή εξέλιξη, όπως διδάσκει η σχετική εμπειρία…

3 σχόλια σχετικά με το “Στα 77 δισ. ευρώ το σύνολο των κόκκινων δανείων”

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ……ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΓΡΑΜΑΤΙΟ 31/7 ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ??ΤΗ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 1998Υ.Γ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *