Στις τράπεζες 8 στα 10 ακίνητα που πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό

Το φράγμα των 20.000 ξεπέρασαν οι πλειστηριασμοί που έχουν «ανεβεί» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction, αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ακόμη περιορισμένο, καθώς η πλειονότητα των ακινήτων που μεταβιβάζονται καταλήγει στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eauction έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 20.160 πλειστηριασμοί έως και τον Μάιο του 2019, επιβεβαιώνοντας την επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε οι πλειστηριασμοί ακινήτων να φθάσουν σταδιακά τις 40.000 κάθε χρόνο. Οπως προκύπτει από στοιχεία της «Κ», μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 10.410 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Πρόκειται για πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας eauction από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα. Από τους 10.410 πλειστηριασμούς που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα –οι περισσότεροι από τον Φεβρουάριο και μετά– γόνιμοι υπήρξαν λιγότεροι από τους μισούς, και συγκεκριμένα 4.810. Αγονοι, δηλαδή χωρίς να υπάρξει κανένα ενδιαφέρον, κηρύχθηκαν οι 5.600.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Κ», από το σύνολο των 4.810 ακινήτων που μεταβιβάστηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η συντριπτική πλειονότητα κατέληξε στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες αγόρασαν πάνω από το 80% των ακινήτων που οι ίδιες έβγαλαν στον πλειστηριασμό, δηλαδή περί τα 3.800 ακίνητα. Για τα ακίνητα αυτά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τρίτους και έτσι μεταβιβάστηκαν στην τιμή εκκίνησης που προβλέπει η διαδικασία και η οποία είναι κοντά στην εμπορική αξία τους.

[button url=”http://www.kathimerini.gr/989261/gallery/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/stis-trapezes-8-sta-10-akinhta-poy-pwlh8hkan-se-pleisthriasmo” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *