Στο «ράφι» η πρόταση Δένδια για «κούρεμα» στεγαστικών

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου ανάπτυξης αρκέστηκε να σημειώσει ότι το υφιστάμενο πλαίσιο είναι αρκούντως προστατευτικό. Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα.

«Το πλαίσιο προστασίας από τους πλειστηριασμούς, είναι αρκούντως προστατευτικό. Ο Νόμος Κατσέλη κάνει καλή δουλειά. Υπάρχουν σκέψεις, ακούμε προτάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις επί του παρόντος».

Αυτό δήλωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Ανάπτυξης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν στα σχέδια του υπουργείου είναι η παράταση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και για το 2015 και αν σκοπεύει να φέρει στη Βουλή το σχέδιο Δένδια για πάγωμα του 30% της οφειλής των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Να σημειωθεί πάντως πως η σχετική δυνατότητα παρέχεται στις τράπεζες μέσω του κώδικα δεοντολογίας.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε επίσης ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, εν όψει της προεδρικής εκλογής, για να προχωρήσουν όλα τα ανοικτά μέτωπα του υπουργείου και να πέσει ρευστό στην αγορά από τις τράπεζες.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Στο «ράφι» η πρόταση Δένδια για «κούρεμα» στεγαστικών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *