«Στο τραπέζι» τα κόκκινα δάνεια – Συναντιούνται ξανά τράπεζες και κυβέρνηση

Νέα συνάντηση της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των τραπεζών θα λάβει χώρα στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου.

Σε αυτή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και οι τραπεζίτες.

Κυβέρνηση και τράπεζες βρίσκονται σε «ανοιχτή γραµµή» για να καταλήξουν σε έναν νόµο που θα προστατεύει τους αδύναµους δανειολήπτες. Μάλιστα, για να αποκλειστούν οι µπαταχτσήδες, το βασικό κριτήριο, ο «κόφτης» δηλαδή, θα είναι το ύψος του δανείου.

Στην περίπτωση αυτή η αντικειµενική αξία της πρώτης κατοικίας διατηρείται έως τα 250.000 ευρώ και το ύψος του δανείου έως τα 130.000 ευρώ. Ακόµα ένα κριτήριο για την ένταξη στη νέα ρύθµιση είναι το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήµατος, το οποίο θα ανέρχεται στα 12.500 ευρώ για τον άγαµο και στα 21.000 ευρώ για ζευγάρι, µε προσαυξήσεις από 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δηλαδή για οικογένεια µε τρία παιδιά φθάνει τα 36.000 ευρώ.

Το πακέτο των ρυθµίσεων θα περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, επιµήκυνση της διάρκειας αποπληρωµής µέχρι επιπλέον 25 έτη και µειωµένο επιτόκιο στο 2% από 4% που είναι σήµερα, και «κούρεµα» δανείου σε περίπτωση που το ύψος του θα υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *