Φορολογικές Δηλώσεις: Παράταση ως τα τέλη Ιουλίου;

Νέοι κωδικοί, αλλαγές, και καθυστερήσεις κάνουν πλέον όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης στην τελική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παρά το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας το οποίο θα γίνει ακόμη χειρότερο στα μέσα του καλοκαιριού όπου θα χρειαστεί τεράστια ποσά για την αποπληρωμή δανείων.

Το έντυπο Ε1 έχει πολλές αλλαγές για τις οποίες ακόμη δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινήσεις, οι λογιστές λένε ότι τα δεδομένα σε σχέση με πέρυσι έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, ενώ ακόμη το taxis δεν έχει ανοίξει και δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ξεκινάμε δηλαδή ήδη με καθυστέρηση και ήδη η αρμόδια υπουργός Ν. Βαλαβάνη άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια παράταση περίπου 10 ημερών. Όλα τα στοιχεία ωστόσο δείχνουν ότι η παράταση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη με τους περισσότερους να προβλέπουν ότι θα υπάρξει παράταση ως τα τέλη του Ιουλίου.

Εδώ όμως υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα.

Τα έσοδα.

Κάπως έτσι δεν οι δόσεις φαίνεται ότι δεν θα αλλάξουν. Θα πρέπει δηλαδή ο φόρος εισοδήματος να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη στο τέλος του Σεπτεμβρίου και την τρίτη στο τέλος του Νοεμβρίου.

Το να συμπίπτει όμως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων με την πληρωμή της πρώτης δόσης είναι ένα πρόβλημα στο οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *