Φορολογικές δηλώσεις 2016: Τον Φεβρουάριο η υποβολή – Άγνωστες οι ημερομηνίες εξόφλησης

Νωρίτερα από ποτέ, τον Φεβρουάριο, θα γίνει η έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2016. Οι φόροι εισοδήματος θα πληρωθούν και φέτος σε 3 δόσεις όμως ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι ημερομηνίες.

Τρεις εκκρεμότητες αναμένεται να διευθετήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Στόχος είναι η έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και αν είναι δυνατόν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν:

– στην προστασία φοιτητών, ανέργων και άλλων πολιτών με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τα τεκμήρια διαβίωσης. Το μέτρο αυτό ίσχυε πέρυσι, αλλά η ανανέωσή του και για φέτος απαιτεί νομοθετική διάταξη.

– στον καθορισμό των διαδικασιών βάση των οποίων θα δηλώνεται στις κατά τόπους ΔΟΥ (στο Μητρώο) το σύμφωνο συμβίωσης.

– στον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Και φέτος θα γίνει σε τρεις δόσεις αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω αλλαγής του χρόνου υποβολής των δηλώσεων.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζουν πάντως ότι το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε επίπεδο υποδομής για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *