Διαδικασία για την προστασία τραπεζικού λογαριασμού από κατασχέσεις

Τελευταία ενημέρωση την 07 Μάι 2014 — 17:54

Η κάθε τράπεζα εκδίδει εσωτερικές οδηγίες προς τα υποκαταστήματα για το πως θα χειριστούν το θέμα. Μια, όμως, νομικά παραδεκτή και, αναπόφευκτη για την τράπεζα, διαδικασία, είναι η παρακάτω: 

1. Κατεβάστε και τυπώστε την Ανακοίνωση του συνηγόρου του καταναλωτή.

2. Κατεβάστε και τυπώστε το Νόμο 4161/2013.

3. Κατεβάστε, συμπληρώστε και τυπώστε σε δύο αντίγραφα το Υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης

4. Συρράψτε τα 1, 2 και το ένα αντίγραφο του 3 και παραδώστε το στην τράπεζα. Ζητείστε να σας υπογράψουν και να βάλουν σφραγίδα της τράπεζας στο δεύτερο αντίγραφο του 3, το οποίο θα κρατήσετε ως αποδεικτικό παραλαβής του πρώτου.

Αν σας κάνουν νούμερα ότι δεν γίνεται κλπ, πείτε τους ότι μπορείτε πάντα να το στείλετε με εξώδικο και τελειώνει το θέμα.

begar

 

update 1: Οι τράπεζες έχουν πλέον δικό τους έντυπο για τη διαδικασία, και δεν χρειάζεται το υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης. Το συμπληρώνετε επιτόπου, αλλά επιμένετε να σας δώσουν αντίγραφο με υπογραφή και σφραγίδα υπαλλήλου.

update 2: Οι τράπεζες πλέον έχουν συμμορφωθεί και δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κανένα από τα παραπάνω έντυπα. Η διαδικασία γίνεται στην τράπεζα με δικά της όλα τα έντυπα.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Διαδικασία για την προστασία τραπεζικού λογαριασμού από κατασχέσεις”

  1. Η Υπεύθυνη δήλωση πρέπει να έχει επιπροσθέτως το παρακάτω κείμενο, καθώς το ακατάσχετο ισχύει ΜΟΝΟ για έναν λογ/σμό (Μισθοδοσία/Σύνταξής) και μόνο σε μια τράπεζα.
    “… και δεν έχω προβεί σε παρόμοια δήλωση για άλλο λογ/σμό που τηρείται στην τράπεζα σας ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *