Iταλία: Ξεφορτώνουν κόκκινα δάνεια οι τράπεζες

Oι ιταλικές τράπεζες αναμένεται να πουλήσουν ως και 50 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτιμά η εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού Prelios SpA.

Σημειώνεται πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ιταλικές τράπεζες φτάνουνστα 160 δισ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να εκτοξευτεί στα 200 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο CEO της Prelios Credit Servicing, Riccardo Serrini στο Bloomberg.

«Αυτή την στιγμή παρέχουμε υπηρεσίες σε επενδυτές που έχουν κάνει προσφορά για 10,9 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων» ανέφερε ο κ. Serrini σε συνέντευξη του στο γραφείο του στο Μιλάνο. «Το 95% των επενδυτών προέρχονται από τις ΗΠΑ»  σημείωσε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με παρουσία στην Ιταλία, καλύπτουν την αδυναμία των ιταλικών fund να απορροφήσουν τις σχεδιαζόμενες πωλήσεις δανείων.

Η Prelios έχει κάνει προσφορά μαζί με την Fortress για την μονάδα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείωντης UniCredit, ενώ έχουν καταθέσει πρόταση και για την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου της «bad bank» της Banco Popolare, σημείωσε ο κ. Serrini.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Bloomberg, μέχρι σήμερα οι ιταλικές τράπεζες έχουν αντισταθεί στις πωλήσεις προβληματικού χρέους. Τώρα επιταχύνουν τις προσπάθειες να ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια», εξετάζοντας την δημιουργία «bad banks» σε συνδυασμό με πωλήσεις σε επενδυτές και funds.

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *