Email σε 600 χιλιάδες φορολογούμενους στέλνει η εφορία

Πάνω από 600.000 φορολογούμενοι, θα πρέπει να μπουν στον υπολογιστή τους γιατί, ξεκίνησε η αποστολή emails από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ. Τα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τους φορολογούμενους με τα emails είναι δύο: πρώτον έχουν όλοι οφειλές στην εφορία, άλλοι μικρότερες άλλοι μεγαλύτερες. Δεύτερον, όλοι θα επιβαρυνθούν από το τέλος του μήνα και μετά καθώς θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να εξυπηρετήσουν τη δόση στην εφορία.

Αποδέκτες του email είναι όλοι όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όσοι το ανοίξουν θα διαπιστώσουν ότι το ποσό της δόσης που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία για να παραμείνουν εντός ρύθμισης έχει αλλάξει.

Για την ακρίβεια έχει αυξηθεί λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου. Μόνο την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με χρέη στην εφορία κάτω από 50.000 ευρώ, επιβαρύνθηκαν με προσαύξηση της ρύθμισης των 100 δόσεων κατά πέντε ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, επειδή αποδείχθηκε ότι δεν πληρούν το περιουσιακό κριτήριο.

Συνολικά, περισσότεροι από 500.000 οφειλέτες, έχουν υποστεί ήδη αύξηση της δόσης τους λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Οι περισσότεροι είναι αυτοί που χρωστούν λιγότερα από 5.000 ευρώ και αυτοί θα φορτωθούν έως και 250 ευρώ τον χρόνο, αφού το επιτόκιο, από μηδενικό που ήταν μέχρι τώρα αναμορφώνεται στο 5%. Για τους υπόλοιπους που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, το επιτόκιο αυξάνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, επειδή τα ποσά είναι μεγάλα, η επιβάρυνση θα είναι πολύ σημαντική. Στα 10.000 ευρώ, η επιβάρυνση φτάνει στα 200 ευρώ τον χρόνο και στα 100.000 ευρώ τα 2.000 ευρώ τον χρόνο.

Τι αναφέρει το σημείωμα:

«Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της δόσης της ανωτέρω ρύθμισής σας έχει τροποποιηθεί σε εφαρμογή του νόμου 4336/2015. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε πριν από την πληρωμή για το νέο ποσό δόσης από την εφαρμογή προσωποποιημένη πληροφόρηση,. Επιλογή στοιχεία ρύθμισης Taxisnet. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζα θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την τράπεζά σας».

ΠΗΓΗ: www.enikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *