«Κύματα» Ελληνόπουλων στα δημόσια νοσοκομεία

Ακόμα και ο ιδιώτης παιδίατρος θεωρείται… πολυτέλεια

Οι εποχές που οι Έλληνες γονείς επισκέπτονταν έναν ιδιώτη παιδίατρο για να αντιμετωπίσουν ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας του παιδιού τους όπως μία ίωση φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία προκειμένου να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους μία οικονομική και συμφέρουσα εξέταση στο πλαίσιο της εφημερίας.

Όπως όλα δείχνουν πάνε οι παλιές εικόνες με τους αλλοδαπούς γονείς να σχηματίζουν ουρές σε κάθε εφημερία ενώ πολύ λιγότεροι ήταν οι Έλληνες γονείς. Η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά. Ακόμη και η καταβολή του ποσού που κοστίζει μια επίσκεψη στον παιδίατρο, από 30 έως 70 ευρώ, αποτελεί δαπάνη πολυτελείας για μεγάλη μερίδα Ελλήνων.

Τώρα οι γονείς δείχνουν να… προτιμούν τα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Το κόστος του εισιτηρίου που καλούνται να καταβάλλουν όλοι, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, πριν μπουν στον παιδίατρο είναι 5 ευρώ, τιμή κίνητρο για μεγάλη μερίδα γονέων.

Το βάρος που επωμίζονται μερικές δεκάδες γιατροί των Παίδων στις εφημερίες, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία, είναι τεράστιο. Δεδομένου όμως ότι οι παιδιατρικές δομές των ασφαλιστικών φορέων στην Αττική λειτουργούν σε… ωράριο 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι μελετάται πλέον ένα σχέδιο συλλειτουργίας προς όφελος όλων, και κυρίως των μικρών ασθενών.

Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, η αυξημένη ζήτηση των παδιατρικών υπηρεσιών έχει οδηγήσει και σε αύξηση του χρόνου αναμονής ο οποίος μπορεί να φτάνει από 2,5 ώρες έως και 4,5 ώρες ιδίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες της εφημερίας που είναι στατιστικά διαπιστωμένο ότι μεγαλώνει η λίστα με τους επισκέπτες των επειγόντων.

dhmosiogr.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *