«Παγώνει» η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης

Με άδειους καυστήρες αναμένεται να ξεχειμωνιάσουν χιλιάδες οικογένειες που φέτος αποφάσισαν να μη βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με στοιχεία των βενζινοπωλών, ο εφοδιασμός των πολυκατοικιών με πετρέλαιο μειώθηκε τουλάχιστον κατά 50%.

«Υπάρχει μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που φτάνει το 50%», επιβεβαιώνει ο Χαρ. Μαυράκης, πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων, Εμπόρων Καυσίμων). Προσθέτει ότι ορισμένοι καταναλωτές φοβούμενοι το διπλασιασμό της τιμής -λόγω του φόρου κατανάλωσης- προέβλεψαν κι αγόρασαν πετρέλαιο τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυράκη, λόγω της κρίσης που πλήττει όλα τα νοικοκυριά, καταναλώνουμε μόνο τα αναγκαία, περικόπτοντας ακόμα κι από αυτά. Με αποτέλεσμα η σοβαρή πτώση στην κατανάλωση να περνάει στην πραγματική οικονομία και τα έσοδα του κράτους. Έτσι, τα κεφάλαια που διακινούνται δεν μπορούν να στηρίξουν τα βενζινάδικα. Σύμφωνα με στοιχεία των ενώσεων πρατηριούχων, πανελλαδικά έκλεισαν ήδη 1.200 βενζινάδικα ενώ το 2011 υπολογίζουν ότι θα κλείσουν κι άλλα 1.000. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία των διυλιστηρίων, η γενικότερη πτώση της αγοράς καυσίμων κυμαίνεται στο 30%.

Ο κ. Μαυράκης λέει ότι πολλοί καταναλωτές αναζητούν πιο οικονομικές πηγές ενέργειας (στην περιφέρεια εφοδιάζονται με ξύλα) ενώ στην Αττική στρέφονται στο φυσικό αέριο: «Ή θ' ανάβουν το καλοριφέρ για δύο ώρες. Δυστυχώς, με την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 24% προβλέπεται να ζήσουμε τραγικές καταστάσεις φέτος το χειμώνα».

www.real.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.