Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

«Καμπανάκι» της Fitch για τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια

Οι ελληνικές τράπεζες και τα τιτλοποιημένα ομόλογα που έχουν αυτές εκδώσει με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια κινδυνεύουν με απώλειες πληρωμών τόκων, επειδή ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) καθυστερεί την καταβολή της επιδότησης του επιτοκίου τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ΟΕΚ άρχισε να καθυστερεί τις πληρωμές για την επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων το 2009, αλλά κάποιες τράπεζες αποφάσισαν να πληρώνουν οι ίδιες τις υποχρεώσεις του ΟΕΚ.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ένα από τα κίνητρα που είχαν για να κάνουν οι ίδιες τις πληρωμές είναι για να διατηρήσουν την επιλεξιμότητα των τιτλοποιημένων ομολόγων για ρέπος, τα οποία προσφέρουν πολύτιμη ρευστότητα.

Η Fitch σημειώνει ότι η T Bank σταμάτησε να καταβάλει τις πληρωμές των τόκων για λογαριασμό του ΟΕΚ σε δύο τιτλοποιημένα ομόλογα, ενώ προσθέτει ότι και άλλες τράπεζες μπορεί να σταματήσουν, αν δεν θεωρούν πλέον επωφελές για τις ίδιες να συνεχίσουν τις πληρωμές.

Αν ο ΟΕΚ αθετήσει τις πληρωμές επιδοτήσεων επιτοκίου, οι λήπτες των στεγαστικών δανείων είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το συνολικό ποσό τόκων του δανείου, σημειώνει η Fitch.

Οι περισσότεροι δανειολήπτες, τονίζει ο οίκος, δεν είναι ενήμεροι αυτής της υποχρέωσης και ένα τέτοιο σοκ πληρωμών θα οδηγήσει πιθανόν σε κορύφωση των καθυστερήσεων αποπληρωμής των δανείων, των επισφαλειών και τελικά των ζημιών (για τις τράπεζες).

www.opinionpost.gr

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>