Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
Minilink

«Ξεφούσκωσε» η λίστα των οφειλετών. Μέχρι 3 και όχι 30 τα δις

Επικοινωνιακή «φούσκα» αποδείχθηκε η πολυδιαφημισμένη «λίστα μεγαλοφειλετών» που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

Πέρα από τις αντιδράσεις μεγάλων εταιριών σχετικά με την καταχώρισή τους στον μακρύ αυτό κατάλογο, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των 6.000 εταιριών είτε έχουν πτωχεύσει, είτε έχουν κλείσει, ή ακόμη είναι υπό εκκαθάριση.

Έτσι σύμφωνα με σοβαρούς υπολογισμούς στελεχών του Υπ. Οικονομικών, το ποσό που μπορεί να καταλήξει στα κρατικά ταμεία δεν υπερβαίνει τα 3 δις ευρώ και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα 30 δις που ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Την εικόνα αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον Real fm 97,8 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, που εξέφρασε την άποψη ότι έχουν εξαντληθεί οι πιθανότητες είσπραξης κάποιου ουσιαστικού ποσού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις επιχειρήσεις που χρωστούν ποσά άνω των 150.000 ευρώ, την Πειραϊκή Πατραϊκή με χρέη 20,6 εκατ. ευρώ, το Μινιόν με οφειλές 22,3 εκατ. ευρώ, την Αιγαίον με χρέη 75,79 εκατ. ευρώ καθώς και την Τζον Φιλ που έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η παλαιά Ολυμπιακή με χρέη 152 εκατ. ευρώ βρίσκεται στην 20η θέση, ενώ η παλαιά τράπεζα Κρήτης με 158 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκεται μία θέση πιο πάνω.

Αρκετές είναι οι εταιρίες που έχουν διαλυθεί ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, όπως η ΚΥΔΕΠ που ιδρύθηκε το 1980 για τη διαχείριση αγροτικών προϊόντων και στη δεκαετία του ’90 έβαλε λουκέτο εξαιτίας των χρεών.

Η λίστα περιλαμβάνει και πολλές εταιρείες του ασφαλιστικού τομέα που έκλεισαν όπως την Ασπίς Πρόνοια, την ΕΟΣ και την Εγνατία.

briefingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>