Άλλο ένα δικαστικό «φρένο» στο χαράτσι της ΔΕΗ! Πέντε αποφάσεις ως σήμερα!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης μετά από αίτηση των 8 δικηγόρων της Πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα».

Την 19.12.2011 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης εκ μέρους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε κατοικία λόγω μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών.

Το αίτημα περί χορήγησης προσωρινής διαταγής υποβλήθηκε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από ιδιοκτήτη κατοικίας στην Κατερίνη, άνεργο, με σύζυγο άνεργη και πατέρα επτά (7) ανηλίκων τέκνων, ο οποίος, αν και υπάγεται στις ειδικές ρυθμίσεις περί μειωμένου συντελεστή, αδυνατεί να καταβάλει το «χαράτσι«.

Κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, κατόπιν προσεπικλήσεως της καθ’ ης η αίτηση Δ.Ε.Η. Α.Ε., παραστάθηκε και το Ελληνικό Δημόσιο. Δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 12.01.2012.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα κατατεθεί και το δεύτερο εξώδικο προς τη ΔΕΗ, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 150 κάτοικοι της Κατερίνης.

Η απόφαση του πρωτοδικείου της Κατερίνης ήταν το πέμπτο «στοπ» στο χαράτσι της ΔΕΗ από δικαστήριο της περιφέρειας.

Είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις από τα Πρωτοδικεία της Καλαμάτας (2), της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων.

Στην περίπτωση των Ιωαννίνων την προσφυγή μιας 28χρονης άνεργης, μητέρας δύο παιδιών κατά του ειδικού φόρου είχε στηρίξει νομικά με παράστασή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, με το επιχείρημα ότι το κράτος, δεν μπορεί να υπεισέρχεται σε μια ιδιωτικού δικαίου σχέση, όπως αυτή του καταναλωτή με τη ΔΕΗ και να ζητάει ουσιαστικά έναν επιπλέον φόρο μέσω αυτής

Στην Αλεξανδρούπολη η πρόεδρος Πρωτοδικών είχε απαγορεύσει μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε 34 νοικοκυριά της πόλης που αδυνατούσαν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτου μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.

Οι πρώτες αποφάσεις είχαν βγει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), με δύο προσωρινές διαταγές που απαγόρευσε σε εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης λόγω χαρατσιού έως τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων (28-2-2012).

Ο λόγος; Διότι στο λογαριασμό του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος είχε συμπεριληφθεί, όλως αδικαιολογήτως και αυθαιρέτως, κατά πρόδηλη και ευθεία παράβαση της κείμενης νομοθεσίας το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών σε βιομηχανική επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *