Άμεσα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα

Αύριο ή το αργότερο στις 8 Μαρτίου και ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση των Κανόνων Συλλογικής Δράσης στα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να ξεκινήσουν οι υποβαθμίσεις της αξιολόγησης της Ελλάδας από τους οίκους Standard and Poor’s, Fitch Ratings και Moody’s.

Οι οίκοι θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default) είτε αύριο με την ψήφιση των Κανόνων Συλλογικής Δράσης από την Βουλή, είτε με την έναρξη της δημόσιας πρότασης στις 24 Φεβρουαρίου, είτε με την έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής στις 9 Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση στις 12 Μαρτίου και μετά τη ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής, τα νέα ομόλογα που θα εκδώσει το Δημόσιο θα αναβαθμιστούν.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος χθες στο ζήτημα είπε ότι υπάρχουν οίκοι αξιολόγησης που έχουν προειδοποιήσει ότι αφ’ ής στιγμής ξεκινάει η διαδικασία του PSI και έως ότου ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων, τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα ως εγγύηση για την χρηματοδότηση των τραπεζών.

«Με την απόφαση του Eurogroup και τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπάρχει πλήρης μηχανισμός κάλυψης των αναγκών ρευστότητας της Ελλάδας (Interim Liquidity) την ενδιάμεση περιόδου και προς τον σκοπό αυτό διατίθενται όλα τα αναγκαία κεφάλαια, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστούν ούτε προσωρινά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχει κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος», δήλωσε.

www.24h.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.