Άρχισε το “πλιάτσικο” με στόχο τις ελληνικές επιχειρήσεις

Του Γιώργου Κράλογλου

 

Κεφάλαια αδιαφανούς προέλευσης, δικηγορικά γραφεία, και ένα κατάλογος με χρέη προβληματικών (βιομηχανικών κυρίως) ελληνικών επιχειρήσεων είναι τα «εργαλεία» που χρησιμοποιούν τα «κοράκια» που κατέφθασαν ήδη στην Ελλάδα για κυριολεκτικό «πλιάτσικο».

Στόχος είναι 300 περίπου προβληματικές επιχειρήσεις του χώρου της μεταποίησης που όμως διαθέτουν ακίνητα σε ιδιαίτερα εμπορεύσιμες περιοχές. 

Τα «κοράκια» εμφανίσθηκαν μέσω δικηγορικών γραφείων που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι κεφαλαιούχων που είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν τα χρέη των επιχειρήσεων αυτών από τις Τράπεζες. 

Οι Τράπεζες με τη σειρά τους καλοδέχτηκαν τους εκπροσώπους των κεφαλαιούχων και άρχισαν συζητήσεις μαζί τους για όλα τα χρέη που θεωρούν επισφαλή και έχουν περάσει σχεδόν στα αζήτητα…

Στο σημείο αυτό αξίζει να προσεχθούν οι παρακάτω διασταυρωμένες πληροφορίες μου: 

– Οι υποψήφιοι αγοραστές χρεών αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αγοράσουν τα χρέη για να συνεχίσουν την λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά για να τις εκποιήσουν ως ακίνητα.

– Στην περίπτωση που δεν τους ενδιαφέρει η επιχείρηση θα κάνουν πλειστηριασμούς, εκεί όμως που έχουν υπολογίσει ότι θα επιτύχουν τιμήματα με τελικό κέρδος. 

– Για τον υπολογισμό και την κατάταξη των 300 περίπου προβληματικών επιχειρήσεων σε ενδιαφέρουσες και μη χρησιμοποιείται και λογισμικό που αγοράσθηκε τις προηγούμενες ημέρες προς 1 εκατ. ευρώ.

– Οι Τράπεζες σηκώνουν τα χέρια ψηλά στους επιχειρηματίες που προστρέχουν και ζητούν προστασία από τους «αγοραστές χρεών». 

– Τα ίδια δικηγορικά γραφεία προτίθενται, σε συνεργασία με τις Τράπεζες, να αναλάβουν και τον ρόλο του «κυνηγού κεφαλών» των οφειλετών που έχουν περάσει ήδη σε μαύρη λίστα.

Οι επιχειρηματίες που αισθάνονται ήδη τον κίνδυνο απώλειας επιχειρήσεων και ατομικών των περιουσιακών στοιχείων απευθύνονται ήδη (σε ομάδες) στις Οργανώσεις που τους εκπροσωπούν και ζητούν να οργανωθούν κινητοποιήσεις και διαβήματα απ΄ ευθείας στον πρωθυπουργό αλλά και στην Τρόικα προβάλλοντας και τα εξής επιχειρήματα: 

– Η αγορά χρεών που σημαίνει διάλυση των επιχειρήσεων και εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων για κέρδος θα προσθέσει πάνω από 200.000 ανέργους στις ήδη υπολογισμένες λίστες ανέργων. 

– Ο αφανισμός της μεταποίησης του τόπου σε όλα τα επίπεδα και τα μεγέθη θα γίνει μέσα σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα με συνέπειες σοκ για την οικονομία. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι περισσότερες από 50 επιχειρήσεις έχουν καταλήξει στην απόφαση να «συνεργαστούν» στην μακάβρια αυτή εξέλιξη προκειμένου να απαλλαγούν από την επιπλοκή προβλημάτων του μέλλοντος. 

www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.