Έρχεται και νέο κούρεμα του ιδιωτικού χρέους, αλλά και του κρατικού!

Ποιος είπε ότι η Ελλάδα ξεμπέρδεψε με το κούρεμα του χρέους της; Νεότερες εκθέσεις μεγάλων ξένων οίκων, προβλέπουν δύο βασικές εξελίξεις: α) επιπλέον haircut στο ιδιωτικό χρέος, ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια του 2013, ενώ β) στο χορό αργά ή γρήγορα θα μπει και το επίσημο χρέος, δηλαδή, το χρέος που έχει η Ελλάδα προς άλλα κράτη.

Στην πρώτη περίπτωση, η εκτίμηση που γίνεται είναι πως μέσα στο επόμενο 18μηνο, η Ελλάδα θα αναγκασθεί να περικόψει κατά άλλο ένα 50% το ιδιωτικό της χρέος, αφού μετά το «κούρεμα», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθεί το «βάρος» που κουβαλά να μην είναι βιώσιμο. Πρόκειται για μια προοπτική, που συζητούν σοβαρά αρκετοί αναλυτές, ενώ λέγεται ότι απασχολεί ήδη και την ΕΕ.

Ωστόσο, επισήμως κανείς δε παραδέχεται αυτή την προοπτική, όπως και την προοπτική να «κουρευτεί»και το κρατικό χρέος, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει πλήρη χαλάρωση στην Ελλάδα, από τη μία και μεγάλη αναταραχή στις αγορές από την άλλη. Γι’ αυτό και προς το παρόν, συναντάται ακόμα μόνο σε εκθέσεις αναλυτών μεγάλων ξένων οίκων.

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.