Έρχονται ξανά μισθοδοσίες …ενός ευρώ! – Μάρτιος και Απρίλιος οι μήνες που … τρώνε μισθούς και επιδόματα

– Από 1η Μαρτίου οι μειώσεις στον κατώτατο μισθό
– Στον αέρα οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων
– 50.000 εργαζόμενοι χάνουν 25% του μισθού από Απρίλιο

Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν… ταμείο εκατομμύρια εργαζόμενοι μετά την ψήφιση του Μνημονίου δύο. Μέσα σε μερικές μέρες θα ανατραπούν τα εργασιακά δικαιώματα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς έρχεται η μείωση στους κατώτατους μισθούς, οι ανατροπές στις συμβάσεις και αμέσως μετά οι μειώσεις στο Δημόσιο για όσους ακόμη δεν εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Από την 1η Μαρτίου αρχίζει να εφαρμόζεται η μείωση στον κατώτατο μισθό κατά 22%.

Η μείωση αυτή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους νέους ως 25 ετών και θα φτάνει το 32%.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που επιβάλλει το νέο μνημόνιο στις συμβάσεις εργασίας το υπουργείο επισημαίνει ότι θα εξειδικευθούν περαιτέρω με ερμηνευτικές εγκυκλίους το επόμενο διάστημα.

Οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας ουσιαστικά καταργούνται , με τη “μερική διατήρηση” της μετενέργειας να φέρνει ουσιαστικά μείωση ως και 40% στους μισθούς .

Μετά την πάροδο των τριών μηνών της μετενέργειας, οι αμοιβές των εργαζομένων επανέρχονται στον βασικό μισθό. Όπου υπάρχουν διατηρούνται μετά από αυτό μόνο τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αποφάσε
ις

Αμέσως μετά έρχεται η μείωση των αποδοχών 50.000 υπαλλήλων του Δημοσίου μέσω της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο. Μειώσεις που θα φτάσουν και στο 25% και μάλιστα αναδρομικά.

Το ποσό θα αφαιρεθεί ουσιαστικά από τρεις μισθούς και έτσι και πάλι θα υπάρξουν εργαζόμενοι, ειδικά όσοι έχουν λάβει κάποιο δάνειο, που θα δουν μηδενικούς μισθούς τους επόμενους μήνες.

Αυτό αφορά κυρίως σε υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος που ως τώρα έχει μισθό 1800 ευρώ (μεικτά) με βάση το νέο μισθολόγιο θα έχει μισθό λίγο πάνω από τα 1.500 ευρώ.

Έτσι για τους επόμενους τρεις μήνες θα πρέπει να αφαιρεθούν αναδρομικά από τον περασμένο Νοέμβριο τα επιπλέον χρήματα που έλαβε και έτσι ο εργαζόμενος αυτός θα λαμβάνει μισθό περί τα 1100 ευρώ μεικτά.

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Έρχονται ξανά μισθοδοσίες …ενός ευρώ! – Μάρτιος και Απρίλιος οι μήνες που … τρώνε μισθούς και επιδόματα

 • 23/02/2012, 13:33
  Permalink

  Εδώ να δείτε τώρα πόσες δόσεις σε τράπεζες θα μείνουν απλήρωτες!

  Σχολιάστε
  • 23/02/2012, 13:43
   Permalink

   Καλησπέρα! Θέλω να καταγγείλω πως όταν σας έλεγα πως αυτή η κυβέρνηση καθώς και η Τρόικα και το ΔΝΤ είναι κατά των τραπεζών γιατί τις οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση μέσω των κόκκινων δανείων με κοροϊδεύατε και με χαρακτηρίζατε φαιδρά πορτοκαλέα, καρπουζέα κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Τώρα τι έχετε να πείτε; Εεεε; Άπιστοι στον Παπαροδήμο… ε άπιστοι.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.