Έρχονται 180.000 λουκέτα και 240.000 απολύσεις στο εμπόριο!

Πέρα από κάθε εφιάλτη βρίσκεται η πραγματικότητα που χαρακτηρίζει την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, που δεν είναι άλλη από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα πως οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως 49 άτομα, που αποτελούν το  99,6% των ελληνικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ (επιστημονικό όργανο των επαγγελματοβιοτεχνών) περίπου 180.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο! Αν συνυπολογιστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας, εκτιμάται ότι 61.200 θα είναι η καθαρή μείωση επιχειρήσεων τους επόμενους δώδεκα μήνες – εκ των οποίων περίπου 12.000 μέσα στο επόμενο τρίμηνο .

Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για κίνδυνο απώλειας 240.000 θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) στο επόμενο δωδεκάμηνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν εφτά απολύσεις.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται απώλεια επιπλέον 106.000 θέσεων μισθωτής εργασίας έως τον Ιούλιο του 2012 και περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Εκτιμάται ότι ήδη χάθηκαν τουλάχιστον 65.000 θέσεις μισθωτής εργασίας το 2ο εξάμηνο του 2011.

Στην έρευνα καταγράφεται αύξηση των επιχειρήσεων που μείωσαν ώρες και ημέρες εργασίας (37,4%), ενώ το 28,6% μείωσε αποδοχές στο προσωπικό του. Προβλέπεται δε ότι για το 1ο εξάμηνο του 2012, το 43% θα μειώσει με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας, ενώ στα πλέον χαρακτηριστικά συμπεράσματα εντάσσεται και το ότι μόνο το 22% θεωρεί ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή στην τράπεζα, το 29,2% στο εξωτερικό, ενώ το 37,1% σε άλλες τοποθετήσεις.
Το 46,5% θεωρεί ως σημαντικότερο εμπόδιο τα λειτουργικά έξοδα, το 36,5% τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μόλις το 5% τους μισθούς. Πάνω από 8 στις 10 επιχειρήσεις προτιμούν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ μόλις το 2,5% επιθυμεί τη μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, Δημόσια Ταμεία, Προμηθευτές)
Το δε ποσοστό των επιχειρήσεων που οφείλει στον ΟΑΕΕ ξεπερνά το 38%.
Και εν κατακλείδι, η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων (55%) θεωρεί ότι δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία κάτι που από μόνο του έχει άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις στον οικονομικό κύκλο…

Το προφίλ της έρευνας
Η έρευνα που παρουσιάζεται είναι η πρώτη για το 2012 και η πέμπτη κατά σειρά που διεξάγει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE σε εξαμηνιαία βάση από τον Μάιο του 2009. Έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (0-49 άτομα προσωπικό), στο διάστημα 10 έως 18 Ιανουαρίου 2012 και έχει ως βασικό στόχο την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που αποτελούν το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα των ερευνών του Ιουλίου 2011, του Ιανουαρίου 2011, του Ιουλίου 2010 και του Φεβρουαρίου 2010. Οι έρευνες αυτές ξεκίνησαν τον Μάιο του 2009 και επαναλαμβάνονται πλέον σε εξαμηνιαία βάση ενώ αποτελούν το μοναδικό εργαλείο, σε πανελλαδικό επίπεδο, για την καταγραφή της κατάστασης και της πορείας του μεγαλύτερου τμήματος της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Οι εκτιμήσεις της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ του Ιουλίου 2011 όσον αφορά τη συρρίκνωση της απασχόλησης, επιβεβαιώθηκαν και από τις έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Μάλιστα, παρά την απουσία συστηματικών και αξιόπιστων στοιχείων για την κατάσταση των μικρών επιχειρήσεων, η εικόνα που έχουμε (π.χ. από ασφαλιστικά ταμεία και άλλους δημόσιους φορείς) επιβεβαιώνει και τις αντίστοιχες, δυσοίωνες εκτιμήσεις για τη διακοπή λειτουργίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων.

Όπως και στις προηγούμενες έρευνες, έτσι και τώρα, επιχειρείται μια σαφής καταγραφή των τάσεων του οικονομικού κλίματος καθώς και η παρακολούθηση των βασικών δεικτών λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων κατά το 2ο εξάμηνο του 2011, ενώ παράλληλα προχωρά και σε πρόβλεψη για το 1ο εξάμηνο του 2012. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι δείκτες του οικονομικού κλίματος βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την έρευνα.

www.protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Έρχονται 180.000 λουκέτα και 240.000 απολύσεις στο εμπόριο!

 • 05/07/2012, 00:01
  Permalink

   
  Δημόσιοι υπάλληλοι στην εξουσία – οι ελεύθεροι επαγγελματίες  στη φυλακή.
  Γιατί οι οφειλές προς το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ  είναι  συνδεδεμένες  με  το χρέος προς το δημόσιο ?  Δεν ωφεληθήκαμε ,δεν το ζημιώσαμε δεν είχαμε  ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη όταν οφείλαμε .

  Το ΤΕΒΕ  – ΟΑΕΕ  δεν μας άνοιξε  την  επιχείρηση, δεν  μας  έστειλε  πελάτες. δεν  μας  χρεώνει εισφορές  βάσει εσόδων (με τον νόμο για αυτοπεραίωση)

  Το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ  απαιτεί 300€ έως 450€ κάθε μήνα.

  Όμως στους επαγγελματίες,  έφ’όσον ξεπληρώσουν τις βασικές υποχρεώσεις , ΦΠΑ – ΕΝΟΙΚΙΟ – ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΛΟΓΙΣΤΗ ,περισσεύουν 300 € με 500 € το μήνα  για επιβίωση δική τους και της  οικογένειάς τους.

  2 στις 3 επιχειρήσεις αδυνατούν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές εδώ και 2 χρόνια, ούτε θα μπορέσουν ποτέ να ξεπληρώσουν, διότι οι εισπράξεις μειώνονται συνεχώς. Από τις 750.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι 500.000 επιχειρήσεις  κινδυνεύουν με  λουκέτο.  Στις 20.000 € οφειλές  δικάζονται για  κακούργημα και τα χρέη περνάνε στο δημόσιο.

  Άρα λουκέτο – ανεργία –κατάσχεση – φυλακή.
  Έτσι τα  ΧΡΕΩΜΕΝΑ νοικοκυριά  γίνονται ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ και την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση. 1.000 επιχειρήσεις  βάζουν λουκέτο κάθε εβδομάδα , 3.000 θέσεις εργασίας χάνονται κάθε εβδομάδα .Πρώτο σε προτεραιότητα μέτρο είναι να σταματήσει αυτό το έγκλημα.
  ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ από τις οφειλές για να επιβιώσουν  επιχειρήσεις και θέσεις  εργασίας .Συμψηφισμός όλων των οφειλών προς τα προηγούμενα έτη, σε χαμηλότερη κατηγορία  ασφάλισης ,και εφ’όσον αφαιρεθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μας παρείχε (-1000€ κάθε έτος).
  Στη συνέχεια να ασφαλίζεται σε όποια κατηγορία επιθυμεί ο ασφαλιζόμενος και με χαμηλότερη σύνταξη με κοινή συμφωνία.
  Το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ πληρώνει συντάξεις και περίθαλψη από  επιχορήγηση  κρατική  και από λίγες εισφορές  (30% εισφορές ασφαλισμένων).

  Από τα λουκέτα, τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν 15 δίς.
  ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΛΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ.

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα
                                                           
  http://www.tasiopoulospanagiotis.gr     
   
  Η προσωρινή  επιτροπή αγώνα

  ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Τηλ. Επικοινωνίας   Κιν. 6976803285 – 2441029918

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.