Έσπρωξαν ό,τι απέμεινε στους τραπεζίτες

Αντί να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού τους φόρους, τις εισφορές, τον ιδρώτα μας, τα χάρισαν όλα στις τράπεζες. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία μάτωσαν με απώλειες 70% στα ομόλογά τους, χωρίς ούτε ένα ΕΛΛΗΝΑΣ να τα προστατέψει.

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Από τον Υπουργό μέχρι τον τελευταίο αρμόδιο, ήξεραν πολύ καλά ότι το περίφημο ‘’εθελοντικό’’ κούρεμα του χρέους (PSI) θα άφηνε πανί με πανί τα ελλειμματικά μας ταμεία. Κανένας δεν συγκινήθηκε έγκαιρα να   αποτρέψει το κακό. Και όμως μπορούσαν ………

Οι ευθύνες της ΕτΕ είναι μέγιστες γιατί φρόντισε ύπουλα να θεσμοθετηθεί από τον Μάιο 2010 η  αύξηση των διαθεσίμων των ταμείων, για να ανακατεθούν από τις άλλες τράπεζες στα θησαυροφυλάκιά της και να επενδυθούν στα υπό εξαφάνιση ομόλογα.

Στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έφτασε το Πάσχα και τα βιβλία δεν πήγαν ακόμη στις σχολικές αίθουσες. Οι δάσκαλοι σ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης διορίζονται με το σταγονόμετρο, όλα τα σχολεία είναι καταχρεωμένα ακόμη και στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς και όμως τα αποθεματικά (λίγα ή πολλά) των ταμείων έμειναν ακέραια με προορισμό τους κερδοσκόπους.

Τα Ελληνικά Νοσοκομεία έχουν μεγάλα χρέη και τεράστιες ανάγκες σε φάρμακα, εξοπλισμό, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως μας υπενθυμίζει συνεχώς ο λαλίστατος κ Λοβέρδος. Έμειναν απείραχτα όμως τα αποθεματικά, και κουρεύτηκαν 70% ομόλογα της ΕτΕ. Μόνο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας πρόσφερε στους κερδοσκόπους κοντά στο 1,5 εκ €.  Ποιος-α έχει την ευθύνη;

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία φυλλοροούν από την μεγάλη ανεργία, την μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή αλλά και την αδυναμία καταβολής εισφορών. Οι ασφαλισμένοι δεινοπαθούν, πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και η ιατρική επίσκεψη ισοδυναμεί με λαχείο όταν γίνει στην ώρα της, χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν χρόνια για να πάρουν τα δικά τους λεφτά από το εφ άπαξ που αδυνατούσαν να χορηγήσουν τα ταμεία, όμως με χαρά τα διέθεσαν στους κερδοσκόπους.

Τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους σε τι τους χρειαζόμαστε; Οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί, Οι Γενικοί Γραμματείς, εκτός από τα μεγάλα λόγια και τον παχυλό τους μισθό, μπορούν να φανούν κάπου χρήσιμοι; Οι εκπρόσωποι εργαζομένων που διορίζονται από τις Ομοσπονδίες τους (παραταξιακά) ξύνουν τα …. μολύβια τους; Τους πατριώτες ΠΑΣΚΙΤΕΣ και όχι μόνον, που είχαν το θράσος να υπερψηφίσουν υπέρ του κουρέματος του ταμείου  τα συμφέροντα του οποίου δήθεν περιφρουρούν, θα συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε; Δεκάδες εκ € απώλειες στο ΤΑΥΤΕΚΩ – ΓΕΝΟΠ & ΠΟΣ/ΔΕΗ  ως πότε θα σιωπάτε; Πόση υπομονή πρέπει να κάνουμε;

Τώρα γίνεται απολύτως ξεκάθαρο γιατί ο κ Βενιζέλος προνόησε με το Ν 4046/2012 να απαλλάξει προκαταβολικά τα στελέχη της ΤτΕ από κάθε ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη, για όποιες ενέργειες προβούν για το PSI.  Γιατί κρίθηκε επίσης αναγκαίο να απαλλαχθούν νομοθετικά οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων από τις ευθύνες τους,  για να μην στραφούν οι ασφαλισμένοι και τα σωματεία εναντίον τους. Η ευθύνη είναι υπαρκτή και η υπεξαίρεση πατεντάτη.

Κανένα δικαστήριο δεν θ’ αφήσει στο απυρόβλητο τις νομοθετημένες υπόγειες διαδρομές που  επέτρεψαν τη ληστεία στο δυσεύρετο σήμερα δημόσιο χρήμα. Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία  μαζί με τους ασφαλισμένου επιβάλλεται να προσφύγουν. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο.

taxalia.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.