Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Όλο και πιο κοντά στην «ώρα μηδέν»

Στο στόχαστρο των αγορών εμφανώς πλέον και η Ισπανία. Η πλειονότητα διορατικών αναλυτών και παικτών προσπαθεί να προσδιορίσει όχι το αν, αλλά το πότε η Μαδρίτη θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε ένα «ισπανικό πρόγραμμα διάσωσης».

Η διαγραμματική απεικόνιση των spreads της Ισπανίας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αισιόδοξες εκτιμήσεις. Στο επίκεντρο του παιχνιδιού όμως έρχεται και τυπικά από χθες το βράδυ και η Γαλλία. Με τις αγορές να στέλνουν ήδη τα ανάλογα μηνύματα και προς το Παρίσι, κι ενώ οι πανίσχυροι οίκοι αξιολόγησης εκβιάζουν ανοιχτά με υποβάθμιση των τίτλων της χώρας στο ενδεχόμενο εκλογής του Hollande.

Πέραν των γαλλικών ομολόγων, η συμπεριφορά των οποίων αρχίζει να παραπέμπει σε αυτήν των ισπανικών και των ιταλικών, ενδιαφέρον παρουσιάζει πλέον και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ας συνεκτιμηθεί πως σε αυτήν τη φάση των αγορών ο πολύς Paulson «σορτάρει» τα γερμανικά ομόλογα, τον κατά γενική ομολογία επενδυτικά ασφαλέστερο τίτλο στην Ε.Ε.

Σημ.: Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσους εξαρχής υποστήριζαν πως το πρόβλημα ούτε καθαρά ελληνικό ήταν, ούτε σχεδιαζόταν να περιοριστεί στα της χώρας μας. Εκ του αποτελέσματος «διαψεύδεται» και η Μέρκελ όταν υποστήριζε πως με τα μνημόνια (σχέδια διάσωσης) το πρόβλημα θα περιοριζόταν στην Ελλάδα. Εξαρχής το Βερολίνο γνώριζε πολύ καλά προς τα πού βάδιζε, μεθοδικά και άτεγκτα.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Όλο και πιο κοντά στην «ώρα μηδέν»

  • Spiridio

    H frau Μέρκελ λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών της.
    Της Γερμανικής ολιγαρχίας που ελέγχει τη βιομηχανία, ΚΑΙ τις τράπεζες -που στην ουσία “επιδοτούν” τη διαφημισμένη Γερμανική ανάπτυξη-.
    Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε … αναλώσιμοι.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>