Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η χαρτοβιομηχανία Diana

Η γνωστή βιομηχανία του ομίλου Ζερίτη βάζει λουκέτο μετά από 31 χρόνια υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας. Αγωνιούν οι εργαζόμενοι, τι λέει η διοίκηση
Τίτλοι τέλους πέφτουν για τη χαρτοβιομηχανία Diana στη Ξάνθη μετά από 31 χρόνια λειτουργίας υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας. Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Ζερίτη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2012.
Όπως τονίζει στη Voria.gr ο δικηγόρος της Diana, Χουρμούζης Χουρμουζέλης, η βιομηχανία αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία δυο χρόνια, τα οποία οξύνθηκαν μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης όταν οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης. Παράλληλα, η εξασφάλιση α΄υλών για την λειτουργία της επιχείρησης από το εξωτερικό ήταν αδύνατη, καθώς οι ξένες τράπεζες σταμάτησαν εδώ και καιρό να δέχονται εγγυήσεις.
Χαρακτηριστικό της δεινής κατάστασης στην οποία περιήλθε η άλλοτε κραταιά χαρτοβιομηχανία είναι το γεγονός ότι η ΔΕΗ έκοψε το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο της Ξάνθης το ηλεκτρικό ρεύμα και η ΔΕΠΑ το φυσικό αέριο. Οι περίπου 105 εργαζόμενοι είναι σε διαθεσιμότητα, ενώ είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου, τα οποία στη συνέχεια απέσυραν επειδή πληρώθηκαν την επόμενη ημέρα της κατάθεσής τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελο Μπεμπεκίδη, οι εργαζόμενοι αγωνιούν διότι η εταιρεία τους οφείλει τους μισθούς του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ δρομολογούν τη νομική διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους.
Ο κ.Χουρμουζέλης, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων. Υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι μερίδιο της ευθύνης για το αδιέξοδο της Diana φέρουν και οι εργαζόμενοι γιατί δεν συμπαραστάθηκαν στη διοίκηση της χαρτοβιομηχανίας. Υποστηρίζει, δε, ότι ακόμη και σήμερα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Πάνος Ζερίτης προσπαθεί να βρει λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας της Diana μέσω της προσέλκυσης επενδυτή.

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η χαρτοβιομηχανία Diana

 • 21/12/2011, 22:46
  Permalink

  Τι γίνεται ρε παιδιά;

  Δεν τους προλαβαίνουμε. Κάθε μέρα και από ένας;

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.