Αγωγές δικαστικών για μη καταβολή δεδουλευμένων

Αγωγές κατά του Δημοσίου και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ θα ακολουθήσουν αγωγές από δικαστικούς υπαλλήλους και των άλλων δικαστηρίων της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφασίσθηκε οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας να καταθέσουν αγωγές κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Ευάγγελου Βενιζέλου αντίστοιχα και κατά των διευθυνόντων στα δικαστήρια, με τις οποίες θα διεκδικούν συνολικά περίπου 45.000 ευρώ για μη καταβολή δεδουλευμένων κατά το τελευταίο δίμηνο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2012), ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες αγωγές και από τα κατά τόπους δικαστήρια της χώρας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας διεκδικούν υπερωρίες για απασχόλησή τους κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες σε διαδικασίες αυτοφώρου και ανακριτικών πράξεων, όπως και για εργασία σε αυτόφωρα και ανακριτικές διαδικασίες πλέον του ωραρίου τους (3 μ.μ.).

Παράλληλα, κατά τη συνέλευση αποφασίστηκε η ελαστικοποίηση (άτυπη αναστολή) των εξαγγελθεισών πρόσφατων κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων που ξεκίνησαν από την 1η Μαρτίου 2012, ενώ δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Απριλίου 2012 στον υπουργό Δικαιοσύνης για να ανευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν όσοι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται στα αυτόφωρα και την ανάκριση κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες ή παραμένουν στα δικαστήρια πλέον του ωραρίου για τις επίμαχες δικαστικές διαδικασίες κατά τις καθημερινές.

Πάντως ξεκαθαρίστηκε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν συζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι την παράταση του ωραρίου μετά τις 3 μ.μ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει να κατεβαίνουν από την έδρα στις 3 μ.μ. και να μην εργάζονται πλέον του ωραρίου κατά τις διαδικασίες του αυτόφωρου και ανακρίσεων, καθώς και να απέχουν από την εργασία κατά τα Σάββατα και τις αργίες.

tvxs.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

6 σκέψεις σχετικά με το “Αγωγές δικαστικών για μη καταβολή δεδουλευμένων

 • 07/03/2012, 23:23
  Permalink

  Όπως την κόβω τη φάση, οι ανακοπές σε λίγο θα παίρνουν δικάσιμο μετά το 2020.

  χα χα χα

  Σχολιάστε
  • 08/03/2012, 12:16
   Permalink

    Όταν εννοείς ανακοπές , εννοείς ανακοπές Δ.Π. ? και τι σημαίνει αυτό ?καλό η κακό  για μας που ασκούμε την ανακοπή ?

   Σχολιάστε
   • 08/03/2012, 12:24
    Permalink

    Κατά την άποψή μου, είναι καλό.

    Διότι αν η τράπεζα που σε κυνηγάει, φτάσει να θέλει 10 και 12 χρόνια να βγάλει άκρη, καταλαβαίνεις τι γίνεται.

     

    Σχολιάστε
    • 08/03/2012, 12:33
     Permalink

       Ευχαριστώ , φίλε, με λίγα λόγια εάν ασκήσω  ενέργεια για ανακοπή πληρωμήςυπάρχει το ενδεχόμενο να περιμενουν καμια 10αρια χρόνια μέχρι να εκδικαστεί και να απαντηθεί  οτιδήποτε για την τράπεζα .. Υποθέτω ότι σε αυτό το διάστημα δεν θα μπορούν να προβουν σε πληστηριασμό ( μη υποθηκευμένο ,προσημειωμένο ακίνητο βεβαια).. Σωστά ?

     Σχολιάστε
     • 08/03/2012, 12:34
      Permalink

      Εφόσον έχεις κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον τους, δεν μπορούν να σε ακουμπήσουν.

      Σχολιάστε
 • 08/03/2012, 12:38
  Permalink

  Kαι βέβαια είναι καλό διότι μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό γεγονός για όλους και για την Ελλάδα!!! Μήπως  μετά από τόσο καιρό να υπάρχουν άλλοι νόμοι παραγραφής ,κλείσουν τα τοκογλυφικά μ……α  συγνώμη κύριε πρόεδρε ΚΛΠ….

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.