Αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τα ρυθμισμένα δάνεια

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία, που έρχονται από την αγορά στεγαστικών δανείων και τα οποία ανησυχούν ιδιαίτερα τα στελέχη των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή του το 24h.gr, οι αιτήσεις στα υποκαταστήματα των τραπεζών πέφτουν βροχή από δανειολήπτες, που – αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην έγκαιρη αποπληρωμή των δόσεών τους – ζητούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως 1 στα 3 νοικοκυριά σπεύδουν και αιτούνται να μειώσουν στην ουσία τη μηνιαία δόση, με όποιο κόστος… ακόμα, δηλαδή, και αν πρέπει – που εκεί οδηγεί η όποια ρύθμιση – να πληρώσουν συνολικά περισσότερους τόκους, όταν λήξει το δάνειο.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Κι αυτό γιατί, παρά τη σημαντική μείωση των χρημάτων, που εξασφαλίζουν με τη ρύθμιση οι δανειολήπτες, φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να είναι συνεπείς ούτε και με τα νέα δεδομένα.

Από αυτούς, λοιπόν, που ρυθμίζουν το δάνειό τους, επίσης 1 στους 3 δεν τα καταφέρνει με την καινούρια δόση. Γιατί, όμως; Όταν διαπραγματεύονται τη ρύθμιση, δε συμφωνούν με την τράπεζα για το ύψος της δόσης, που είναι εφικτό να πληρώσουν;

Ασφαλώς και ναι. Όταν, όμως, τα οικονομικά τους δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, οι μισθοί τους μειώνονται ή βρίσκονται χωρίς δουλειά, τότε κηρύσσουν ξανά στάση πληρωμών !

Σε αυτή την περίπτωση, όταν δεν πρόκειται για μπαταχτσήδες, τα τραπεζικά επιτελεία δείχνουν ιδιαίτερη επιείκεια και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, χωρίς να πιέζουν διαρκώς τους δανειολήπτες.

Νεκτάριος Β. Νώτης

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.