Minilink

Αλήθειες και ψέματα για τη δανειακή σας πλοήγηση

γράφει ο Spiridio

Το παρόν αποτελεί μία όσο το δυνατόν πιό συμπυκνωμένη διατύπωση τμήματος των πληροφοριών, από την προσωπική μου εμπειρία, άλλα και … από πηγές που έχω.

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν προτρέπω κανένα να πράξει οτιδήποτε!  Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, μπορούμε να το προσθέσουμε. Όποτε έχω νεότερα, ουσιώδη στοιχεία, θα τα συμπληρώνω αναλόγως.

1. Όλοι οι δανειολήπτες θα δικαιωθούν στα δικαστήρια. ΨΕΜΑΤΑ

Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Εμπεριέχονται κατά την εκδίκασή της δεκάδες παράμετροι (βλέπε πολλές παρακάτω), που μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά ως προς την έκβασή της.

2. Οποισδήποτε δικηγόρος μπορεί να σε βοηθήσει στη δικαστική διαμάχη σου με την τράπεζα. ΨΕΜΑΤΑ

Όπως σε κάθε δουλεία, θέλεις το σωστό μάστορα. ΔΕΝ γνωρίζουν όλοι οι δικηγόροι τα τραπεζικά θέματα. Παράδειγμα: για 5 χρόνια ταλαιπωρήθηκα με 5 διαφορετικούς συμβολαιογράφους για να ξεμπλέξω ένα ακίνητο. Στο τέλος βρήκα έναν 6ο, που ήταν πολύ παλιά καραβάνα και γνώστης, και ξέμπλεξε το ακίνητο μετά από ένα χρόνο προσπάθεια!

3. Χρειάζεσαι δικηγόρο για να σε συμβουλεύσει και μετά να αποφασίσεις τί θα πράξεις στην περίπτωσή σου. ΑΛΗΘΕΙΑ

Αυτονόητο! Πειραματισμοί, του τύπου, «ξέρω εγώ τί κάνω», είναι επικίνδυνοι.

4. Το ποσό της οφειλής έχει σημασία στην έκβαση της δικαστικής διαμάχης. ΨΕΜΑΤΑ

Έχω δει τελεσίδικες ακυρώσεις ΔΠ για ποσά εκατομμυρίων Ευρώ! Σημασία δεν έχει το ποσό που χρωστάει κανείς, άλλα πως θα το διαχειριστεί ο δικηγόρος. Πως δηλαδή, θα συντάξει το δικόγραφο και θα νομολογήσει ενώπιον της/ου δικαστή.

5. Όποιος έχει κάνει παύση πληρωμών, θα λάβει ΔΠ. ΑΛΗΘΕΙΑ

Αυτονόητο, διότι η ΔΠ, είναι το ύστατο και ισχυρότερο εργαλείο που έχει η τράπεζα  για να διεκδικήσει τα λεφτά της.

6. Η ΔΠ είναι ένα ισχυρότατο νομικό έγγραφο. ΑΛΗΘΕΙΑ

7. Άμα λάβεις ΔΠ, είσαι τελειωμένος. ΨΕΜΑΤΑ

Όπως όλα τα νομικά έγγραφα, έτσι και η ΔΠ, είναι ευάλωτη σε ένα δικαστήριο. Βλέπε 4. και 14.

8. Η επιθετική τακτική με τις τράπεζες (αγωγές) είναι σωστή. ΨΕΜΑΤΑ

Είναι πολύ επικίνδυνη τακτική, διότι δημιουργεί αντανακλαστικά στο σύστημα! Άλλο να αμυνθείς (χρησιμοποιώντας και δεδικασμένα) απέναντι σε μία ΔΠ που απαιτεί ένα ποσό γεμάτο παρανομίες, και άλλο να διώξεις την τράπεζα να σου πληρώσει ένα σκασμό λεφτά. Στη δεύτερη περίπτωση, η δυσκολία στο δικαστήριο αυξάνεται λογαριθμικά, διότι εάν κερδίσεις δημιουργείς δεδικασμένο που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για όλες τις τράπεζες!

9. Εφόσον κατασχεθεί  το ακινήτου σου, το χάνεις. ΨΕΜΑΤΑ

Οι τράπεζες το συνηθίζουν να κατάσχουν, για να εξασφαλιστούν. Μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση ΔΕΝ χάνεις τίποτα. Εάν κερδίσεις, η κατάσχεση παύει να έχει ισχύ.

10. Οι μονομερείς μή συνεναιτικές προσημειώσεις είναι αναπόφευκτες. ΑΛΗΘΕΙΑ

Όπως και στο προηγούμενο 9. Εδώ, εμπεριέχονται και στοιχεία παράνομης και καταχρηστικής δράσης. Ο δικηγόρος μου πανηγυρίζει με αυτά!

11. Οι μονομερείς μή συνεναιτικές προσημειώσεις οδηγούν σε απώλεια του ακινήτου. ΨΕΜΑΤΑ

Όπως και στο 9. Εάν κερδίσεις, ουδεμία ισχύ έχει.

12. Οι συνεναιτικές προσημειώσεις έχουν βαρύτητα. ΑΛΗΘΕΙΑ

Σαφώς, γιατι γίνονται με δικάσιμο παρουσία του δανειολήπτη.

13. Όλα τα δάνεια περιέχουν παρανομίες. ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο δικηγόρος που γνωρίζει, θα βρει οπωσδήποτε παράνομους και καταχρηστικούς όρους σε οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση. Παράνομα επιτόκια και ανατοκισμοί, προδιατυπωμένοι όροι, παράνομες χρεώσεις, κλπ. Το πως θα τους αναδείξει και χρησιμοποιήσει, προς όφελος του δανειολήπτη, είναι θέμα του 2.

14. Η/ο δικαστής μπορεί να μεροληπτεί υπέρ της τράπεζας. ΨΕΜΑΤΑ

Αυτό είναι απράδεκτο και μόνο ως σκέψη. Η/ο δικαστής φυσικά και γνωρίζει την αλήθεια. Περιμένει όμως από το δικηγόρο να τον πείσει με τα κατάλληλα νομικά εργαλεία και επιχειρήματα. Έχω δει δικόγραφα 45 σελίδων για υπόθεση πιστωτικής των 3,000 Ευρώ! Επαναλαμβάνω, ισχυρό δικόγραφο, σωστή και στέρεη νομολογία, χρήση δεδικασμένων-τελεσίδικων (μή εφέσιμων δηλαδή) αποφάσεων Αρείου Πάγου. ΠΡΟΣΟΧΗ: κατά τη χρήση δεδικασμένων αποφάσεων, ΔΕΝ αντιγράφουμε απλά στη δική μας υπόθεση, άλλα προσαρμόζουμε κατάλληλα. Έχουν χαθεί δίκες για ανόητα copy-paste!

15. Μετά την ακύρωση της ΔΠ, το χρέος διαγράφεται. ΨΕΜΑΤΑ

Όταν ακυρωθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ η ΔΠ, το χρέος συνεχίζει να υπάρχει, η τράπεζα όμως δε μπορεί να το διεκδικήσει. Πρέπει να επανέλθει, είτε με νέα, μικρότερου ποσού ΔΠ, οπότε αναγνωρίζει τις παρανομίες της και ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, ή, να σε διώξει με αγωγή σε αστικό δικαστήριο πλεόν.

Επακόλουθα:

α. Η  τράπεζα πρέπει να πληρώσει πραγματογνώμονα που θα εκκαθαρίσει το ποσό της οφειλής, θα αφαιρέσει δηλαδή τις παράνομες χρεώσεις, οπότε πάλι αναγνωρίζει τις παρανομίες της. Παρ’ όλα αυτά, εάν το πράξει, ένας καλός πραγματογνώμονας αμοίβεται μέχρι και 100 Ευρώ την ώρα, και η εκκαθάριση μπορεί να πάρει μήνες ή και χρόνια!

β. Οι αστικές δικάσιμοι μπρορεί να φτάσουν μέχρι και τα 10 χρόνια!

γ. Το κόστος αναμονής για την τράπεζα είναι τεράστιο

δ. Η/ο δικαστής δεν εκδικάζει ποτέ παραπάνω από το 1/3 της απαίτησης. Δηλαδή, η τράπεζα ζητάει 30, στο τέλος θα πάρει το πολύ 10!

Τώρα σε περίπτωση που υπάρχει προσημείωση ακινήτου, γίνεται παζάρι μεταξύ δικηγόρου και τράπεζας. Από συμφωνίες που έχω δει, καταβάλλεις στην τράπεζα το 20% περίπου της οφειλής σου και εκείνη εξαλείφει την προσημείωση. Δίκαιος συμβιβασμός.

16. Οι πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια έχουν τόσες πολλές παράνομες και καταχρηστικές παραμέτρους, που στην ουσία είναι άκυρα. ΑΛΗΘΕΙΑ

Περιττό κάθε σχόλιο επί του οφθαλμοφανούς!

17. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τα δεδικασμένα. ΑΛΗΘΕΙΑ

18. Στα επαγγελματικά δάνεια, τα λεγόμενα ανοιχτά ή αλληλόχρεα, μεγάλη σημασία έχει ο χρόνος του δανείου και το ποσό που έχουμε πληρώσει. ΑΛΗΘΕΙΑ

Εκτός βέβαια του παράνομου επιτοκίου, που είναι σημαντικό στοιχείο, και τις παράνομες χρεώσεις τύπου ετήσια ανανέωση και καθυστέρηση πληρωμής δόσης, όσα περισσότερα χρόνια έχουμε το δάνειο, και όσο περισσότερα χρήματα έχουμε πληρώσει, είναι πλεονέκτημα! Επίσης, εάν η επιχείρηση έχει κλείσει και συνεχίσαμε να πληρώνουμε για κάποιο διάστημα μετά, είναι υπέρ του δανειολήπτη.

19. Όταν οι τράπεζες προτείνουν ρυθμίσεις, εγώ μπορώ να αντιπροτείνω κούρεμα του δανείου μου, και μείωση επιτοκίου. ΑΛΗΘΕΙΑ

20. Σε οποιαδήποτε δικάσιμο για ακύρωση ΔΠ, ΔΕΝ αρνούμαστε την οφειλή μας. ΑΛΗΘΕΙΑ

Αυτό που ζητάμε είναι δικαίωση για τις παρανομίες που εμπεριέχονται στην απαίτηση της ΔΠ. Έτσι, οδηγούμαστε στην ακύρωσή της.

21. Τα τηλέφωνα, οι ειδοποιήσεις δικηγόρων (προφορικές ή γραπτές), τα εξώδικα, οι καταγγελίες συμβάσεων, έχουν νομικές συνέπειες. ΨΕΜΑΤΑ

Μόνο η ΔΠ έχει σημασία.

22. Εάν πραγματικά έρθουμε σε αδυναμία πληρωμής, άρα σε παύση πληρωμών, τότε, άγχος, τύψεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί, κλπ, είναι ανθρώπινα, άλλα περιττά. ΑΛΗΘΕΙΑ

Απλά περιμένουμε, ένα και μοναδικό γεγονός που έχει σημασία. Την ΔΠ!! Ενεργούμε ταχύτατα για την ανακοπή της, εντός 15ημέρου, και μετά ο δικηγόρος έχει αρκετό χρόνο να ετοιμάσει τα όπλα του για να επιχειρήσει την ακύρωσή της.

 

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΑ ΕΚΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.