Αναμένεται σχέδιο διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών από την Κομισιόν

Σχέδιο διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών σκοπεύει να παρουσιάσει η Κομισιόν πριν από την συνάντηση των ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, στις 18 και 19 Ιουνίου στο Μεξικό, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαντάλ Χιουζ.

«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την πρόταση για το σχέδιο διαχείρισης της τραπεζικής κρίσης πριν τη σύνοδο του G20 τον Ιούνιο» δήλωσε η Χιουςζ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Λίγες ημέρες πριν γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ομάδα κρατών της Ευρωζώνης εργάζονται για μια πιθανή πρωτοβουλία, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες που έχουν πληγεί από την κρίση θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο μόνιμο ταμείο ευρωστήριξης (ESM).

Το σχέδιο αυτό αποτελεί και πρόταση του ΔΝΤ και μάλιστα παρουσιάσθηκε από τα στελέχη του κατά την πρόσφατη εαρινή σύνοδο του Ταμείου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, μόνον κράτη και όχι τράπεζες μπορούν να αντλούν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

tvxs.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αναμένεται σχέδιο διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών από την Κομισιόν

 • 27/04/2012, 16:23
  Permalink

  Με απλά λόγια, επιχειρείται εμμέσως η ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης, υπό τη σκέπη της ΕΚΤ.
  Ένα βήμα δηλαδή πριν τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής FED, οπότε θα μπορεί να επιβληθεί ο ουσιαστικός και πραγματικός έλεγχος των κρατών μελών, δια μέσου του τραπεζικού συστήματος.

  Ο έλεγχος των Οικονομιών των κρατών μελών. Αυτό που πραγματικά επιθυμεί η Γερμανία …!
  Γι’ αυτό και “έστησε” αυτή την κρίση!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.