Αναπόφευκτη η επανακρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

Τελικώς τα 25 δισ. ευρώ μπορεί να αποδειχθούν μικρό ποσό για να καλύψουν το «άνοιγμα» των μεγάλων τραπεζών που θα χρειασθεί να πληρωθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ενδεχομένως, το ποσό να είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς, όπως πληροφορείται η Voria.gr, μόνο μια από τις τέσσερις μεγάλες του χώρου θα απαιτήσει μια «συνδρομή» της τάξης των 8 με 9 δισ. ευρώ από το συγκεκριμένο Ταμείο.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ο τελικός λογαριασμός διαμορφωθεί στα 25 δισ. ευρώ, και πάλι, θα είναι πολύ υψηλός και θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτή της επανακρατικοποίησης του, κατά τα πρότυπα της δεκαετίας του ’80, που έως πρόσφατα φάνταζε εξαιρετικά μακρινή, αλλά τελικώς φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο.

Οι τραπεζικές διοικήσεις, πάντως, εξακολουθούν να κάνουν τις προσπάθειες τους, για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια, για να καλύψουν τις επικείμενες αυξήσεις.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, στην πράξη, καθώς και τα κίνητρα που δίνει το δημόσιο στους παραδοσιακούς ιδιώτες – μετόχους, κρίνονται από την αγορά μάλλον ως πενιχρά. Οπότε, ανάλογα θα είναι κατά αποτελέσματα της προσπάθειας που εξελίσσεται.

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.