Ανησυχητικά τα κρούσματα υποσιτισμένων μαθητών στον Βόλο!

Νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, τα οποία έρχονται να αποτυπώσουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο ότι ολοένα και περισσότερο διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Οι υποδομές του Δήμου και της Πολιτείας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων, δεν επαρκούν, όπως όλα δείχνουν, για να αντισταθούν αποτελεσματικά στο τσουνάμι της ανθρώπινης δυστυχίας, που πλήττει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Είναι κάτι που πλέον δεν ελέγχεται, δήλωσε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» αρμόδια πηγή του Δήμου Βόλου, σε μία έκρηξη ειλικρίνειας της έντασης των προβλημάτων που ζει από κοντά η ίδια σε καθημερινή βάση.

Την ίδια στιγμή άλλη αρμόδια πηγή του Δήμου δήλωσε χθες ότι μόνο σε ένα Δημοτικό Σχολείο του Βόλου εντοπίστηκαν δώδεκα μικροί μαθητές να υποσιτίζονται. Ο αριθμός μόνον τυχαίος δεν είναι, καθώς έγινε, όπως λέει, στο πλαίσιο αναζήτησης τέτοιων περιστατικών από ειδικούς παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών του Δήμου που περιήλθαν όλα τα Δημοτικά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και οι οποίοι σε συνεργασία με τους Διευθυντές επιχείρησαν να εντοπίσουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Σημαντικό πρόβλημα με υποσιτιζόμενα παιδιά εντοπίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ του Δήμου Βόλου αποφάσισε όπως για τα συγκεκριμένα παιδιά παρασκευάζονται επιπλέον μερίδες φαγητού για τη διατροφή τους. ανάλογες κινήσεις γίνονται και από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις οποίες ζητείται από τους Διευθυντές των σχολείων να δοθούν στοιχεία για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα επαρκούς σίτισης.

Στις περιπτώσεις αυτές ζητείται από τους Διευθυντές να δοθούν στο Δήμο πρόσθετα στοιχεία για την οικογενειακή κατάσταση των μαθητών, προκειμένου, όπου κρίνεται αναγκαίο, να προστρέξουν για βοήθεια οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με στέλεχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου, είναι και οι δύο γονείς να είναι άνεργοι ή ο ένας άνεργος και ο άλλος να αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.