Αντίστροφη μέτρηση για «κόκκινα δάνεια» – Επιμένει για πλειστηριασμούς η τρόικα

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Τις επόμενες ώρες όλος ο… θίασος της τρόικας θα βρίσκεται στην Αθήνα. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νικολό Τζιαμαρόλι (EMS) καθώς και η επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, Ντέλια Βελκουλέσκου, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα. Κυριακή, το αργότερο Δευτέρα, θα έχουν φύγει από την Αθήνα έχοντας ολοκληρώσει το σκοπό της επίσκεψής τους –τον έλεγχο του τι ακριβώς ψηφίστηκε στο πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τον καθορισμό του δεύτερου …

Στόχος κυβερνητικών στελεχών και (μέρους της) τρόικας -σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Μ. Ντράγκι- είναι η αποσύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της πρώτης αξιολόγησης με τον Β. Σόιμπλε να εκφράζει ήδη την διαφωνία του. Διαφωνία που αφορά κυρίως τα «κόκκινα δάνεια», που σήμερα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, και που καθορίζουν το πώς θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Ουσιαστικά «κόκκινα δάνεια» καιανακεφαλαιοποίηση τραπεζών αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία! Το σημαντικότερο, λοιπόν, θέμα που θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή την βδομάδα, είναι αυτό της ρύθμισης ων «κόκκινων δανείων». Ρύθμιση που είχε μπει «κάτω από το χαλί» στη διαπραγμάτευση του Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Χίλτον. Τα «ψέματα», λοιπόν, τελείωσαν και οι δανειστές επανέρχονται πιεστικά. Πρέπει, όλα, να έχουν ολοκληρωθεί, ανακεφαλαιοποίηση και «κόκκινα δάνεια»,  μέχρι της 31.12.2015 προκειμένου να μην υπάρξει καμιά πιθανότητα για «κούρεμα» καταθέσεων, αν οι διαδικασίες περάσουν στο 2016.

Η πίεση είναι τεράστια με τους δανειστές να ζητούν να αρθεί η προστασία ακόμα και της πρώτης κατοικίας από το όριο των 80.000 ευρώ αντικειμενική αξία και να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αντιδρά εντόνως και δεν συζητά για πλειστηριασμούς, ιδιαίτερα αν αυτοί αφορούν την πρώτη κατοικία. Και ζητά τα όρια της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών να ανέβουν στις 120 με 150.000 ευρώ προκειμένου να προστατευτούν περισσότερες οικογένειες –θυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει άτυπη συμφωνία με τους τραπεζίτες να μην υπάρξει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Όλα αυτά θα συζητηθούν, άμεσα,  από το οικονομικό επιτελείο με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης των δανείων –«αυτό τώρα το συζητούν όλοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.  Δραγασάκης– προκειμένου να υπάρξει λύση εκτός distress funds. Προς αυτή κατεύθυνση έγινε και η αλλαγή του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών που δίνει, πλέον, προθεσμία έξι μηνών στους «κακούς» οφειλέτες προκειμένου να συνεργαστούν με την τράπεζά τους και να ενταχθούν στους νόμους που ρυθμίζουν τα δάνεια. Προβλέπεται, μάλιστα, ότι δάνεια που έχουν καθυστερήσει πάνω από 90 μέρες, την 15 Δεκεμβρίου 2015, θα ενταχθούν υποχρεωτικά και άμεσα σε διαδικασία ρύθμισης. Και αυτό για να υπάρξει μαζική ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

Όλα, βέβαια, εξαρτώνται από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και, πιθανόν, αύριο Τρίτη να έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για τα χρήματα που θα χρειαστούν. Τραπεζίτες μιλούν για διαχειρίσιμα ποσά, ωστόσο αν κληθούν ταυτόχρονα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες να αντλήσουν χρήματα από τις αγορές (περίπου 6 με 7 δισ. ευρώ) μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ίδωμεν… 

newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.