Απίστευτη αλητεία του Υπουργείου Οικονομικών προς τις επιχειρήσεις !

Ακούστε τι έκαναν οι άθλιοι του Υπουργείου Οικονομικών:
Μέχρι τώρα οι περισσότερες συνεπείς επιχειρήσεις, έβγαζαν φορολογική ενημερότητα από το διαδίκτυο (ΓΓΠΣ). Η συνηθέστερη αιτία για να ζητήσει κανείς φορολογική ενημερότητα, ήταν φυσικά η “είσπραξη χρημάτων”. Ήθελε να πληρωθεί π.χ. ο εργολάβος για ένα έργο από έναν Δήμο, έπαιρνε  ενημερότητα, την έδινε στο δήμο κι έπαιρνε τα λεφτά του. Τις τελευταίες μέρες, οι άθλιοι του Υπουργείου πνίγουν τις επιχειρήσεις με το εξής κόλπο:
έκοψαν τη δυνατότητα έκδοσης ενημερότητας από το taxisnet.
ο επιχειρηματίας πηγαίνει στη Δ.Ο.Υ. κι εκεί τον περιμένει μια έκπληξη! Του ζητάνε …

το λόγο για τον οποίο θέλει την ενημερότητα, το ποσό που πρόκειται να εισπράξει και στην ενημερότητα βάζουν όρο παρακράτησης υπέρ της εφορίας, ακόμη κι αν έχει μη ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις  !

Δηλαδή, κάποιος ρύθμισε την περαίωσή του ή το φόρο εισοδήματος, σε δόσεις οι οποίες λήγουν π.χ. τον Ιούνιο του 2012. Πληρώνει κανονικά και τακτικά, δεν οφείλει δηλαδή ληξιπρόθεσμα.
Όμως, όταν παίρνει ενημερότητα, αυτή γράφει “Μόνο για είσπραξη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (π.χ.) – το ποσό να παρακρατηθεί και να αποδοθεί στη ΔΟ.Υ. Φ.Α.Ε Θεσσαλονίκης (π.χ.)”.
Έτσι, η επιχείρηση δεν μπορεί να πάρει τα λεφτά, τα οποία ο δήμος πρέπει να δώσει στην εφορία, έναντι οφειλών της επιχείρησης, που δεν είναι ληξιπρόθεσμες !
Δηλαδή, όχι μόνο δεν συμψηφίζουν τις απαιτήσεις από το δημόσιο και τους ΟΤΑ με οφειλές των επιχειρήσεων, αλλά τους παρακρατούν τα λεφτά, επειδή έχουν κάποιες ρυθμισμένες, μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ! Να γεμίσουν δηλαδή τα ταμεία των εφοριών και να αδειάσουν τα ταμεία επιχειρήσεων που είναι συνεπέστατες στις πληρωμές τους !!!
Κι όλα αυτά έγιναν με Υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε κάπου τον Ιούνιο (πολ.1124/27.5.2011).

ρύθμιση – ξερύθμιση, εμείς δε σου δίνουμε ενημερότητα αν δεν τα εξοφλήσεις όλα άμεσα ή πάρε ενημερότητα με παρατήρηση για παρακράτηση των οφειλομένων.

Εισαγγελέας υπάρχει σ΄αυτή τη χώρα; Ευάγγελε, τι καραγκιοζλίκια είναι αυτά;

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.