Απειλούν να τινάξουν τις εκλογές στον αέρα αν δεν τους δοθεί εκλογικό επίδομα

Καθένας σε αυτή την χώρα πιέζει καταστάσεις με ότι μέσο διαθέτει. Στην περίπτωσή μας, οι εργαζόμενοι στους δήμους Α βαθμού. Δηλαδή, εργάτες καθαριότητας, διοικητικοί, οδηγοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μπογιατζήδες, καθαριστές.

Μέχρι και το 2010 οι εργαζόμενοι αυτοί όποτε γίνονταν εκλογές επειδή εξαιρούνταν από το επίδομα εκλογικής αποζημίωσης, έπαιρναν με την μορφή εξόδων κίνησης χρήματα για την συμμετοχή τους και τις εργασίες που έκαναν στην διαδικασία.

Αυτό όμως τώρα κόπηκε. Οπότε;

Αποφάσισαν σήμερα αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία, εφόσον δεν τους δοθεί με νόμο το επίδομα αυτό.

Μάλιστα, λένε ότι και επιστράτευση να αποφασισθεί εκείνοι δεν θα εργασθούν στις εκλογές.

Οι υπάλληλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια, τη μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια και καλπών, την προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.α.

Τι απαντά το υπουργείο

Από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε σήμερα γνωστό, ότι με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, στις 8 Μαρτίου, ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, είχε ζητήσει τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και στους ΟΤΑ Α’ βαθμού.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, είναι αξιοπρόσεκτη η κίνηση αυτή από τους εργαζόμενους, καθώς «προβαίνουν σε απειλητικές προειδοποιήσεις, χωρίς αντικείμενο», αν και γνωρίζουν, ήδη, τις προθέσεις τού υπουργείου, σε μία τόσο δύσκολη, για όλους, περίοδο.

Τι λένε οι συνδικαλιστές τους

‘Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος: “οι μοναδικοί ουσιαστικά εργαζόμενοι που απασχολούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοικηση. Η εξαίρεσή τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα άνισης μεταχείρισης. Επειδή κανένας εργαζόμενος δεν ειναι διατεθειμένος να συμμετέχει χωρίς να πληρωθεί αποφασίσαμε οτι θα απέχουμε από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών και με τη μεταφορά των αποτελεσμάτων, γιατί όλες αυτές τις δουλειές τις κάνουν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Ούτε με επιστράτευση με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα πάνε οι εργαζόμενοι να δουλέψουν τσάμπα στις εκλογές. Οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα έπαιρναν εκλογική αποζημίωση. Επειδή το 2005 υπήρξε μια αντιπαράθεση για το ύψος της αποζημίωσης είχαμε συμφωνήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ και είχε ενταχθει ένα ποσό κατ΄αποκοπή στα μηνιαία έξοδα κίνησης τα οποία μέχρι το 2010. Το 2010 που μειώθηκαν κατά 20% τα κατ’ αποκοπη μηνιαία έξοδα διεκδικήσαμε την αναπλήρωση του ποσού που αναφερόταν στην εκλογική αποζημίωση και δε μας το έδωσαν. Και τώρα που καταργήθηκαν τα έξοδα κίνησης μας καταργούν στην ουσία και την εκλογική αποζημίωση. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Α’ βαθμού που συμμετέχουν στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών ειναι όλων των ειδικοτήτων και διοικητικοι και εργάτες, οδηγοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μπογιατζήδες, καθαριστές”.

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.