Απειλούν να τινάξουν τις εκλογές στον αέρα αν δεν τους δοθεί εκλογικό επίδομα

Καθένας σε αυτή την χώρα πιέζει καταστάσεις με ότι μέσο διαθέτει. Στην περίπτωσή μας, οι εργαζόμενοι στους δήμους Α βαθμού. Δηλαδή, εργάτες καθαριότητας, διοικητικοί, οδηγοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μπογιατζήδες, καθαριστές.

Μέχρι και το 2010 οι εργαζόμενοι αυτοί όποτε γίνονταν εκλογές επειδή εξαιρούνταν από το επίδομα εκλογικής αποζημίωσης, έπαιρναν με την μορφή εξόδων κίνησης χρήματα για την συμμετοχή τους και τις εργασίες που έκαναν στην διαδικασία.

Αυτό όμως τώρα κόπηκε. Οπότε;

Αποφάσισαν σήμερα αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία, εφόσον δεν τους δοθεί με νόμο το επίδομα αυτό.

Μάλιστα, λένε ότι και επιστράτευση να αποφασισθεί εκείνοι δεν θα εργασθούν στις εκλογές.

Οι υπάλληλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια, τη μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια και καλπών, την προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.α.

Τι απαντά το υπουργείο

Από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε σήμερα γνωστό, ότι με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, στις 8 Μαρτίου, ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, είχε ζητήσει τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και στους ΟΤΑ Α’ βαθμού.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, είναι αξιοπρόσεκτη η κίνηση αυτή από τους εργαζόμενους, καθώς «προβαίνουν σε απειλητικές προειδοποιήσεις, χωρίς αντικείμενο», αν και γνωρίζουν, ήδη, τις προθέσεις τού υπουργείου, σε μία τόσο δύσκολη, για όλους, περίοδο.

Τι λένε οι συνδικαλιστές τους

‘Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος: “οι μοναδικοί ουσιαστικά εργαζόμενοι που απασχολούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοικηση. Η εξαίρεσή τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα άνισης μεταχείρισης. Επειδή κανένας εργαζόμενος δεν ειναι διατεθειμένος να συμμετέχει χωρίς να πληρωθεί αποφασίσαμε οτι θα απέχουμε από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών και με τη μεταφορά των αποτελεσμάτων, γιατί όλες αυτές τις δουλειές τις κάνουν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Ούτε με επιστράτευση με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα πάνε οι εργαζόμενοι να δουλέψουν τσάμπα στις εκλογές. Οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα έπαιρναν εκλογική αποζημίωση. Επειδή το 2005 υπήρξε μια αντιπαράθεση για το ύψος της αποζημίωσης είχαμε συμφωνήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ και είχε ενταχθει ένα ποσό κατ΄αποκοπή στα μηνιαία έξοδα κίνησης τα οποία μέχρι το 2010. Το 2010 που μειώθηκαν κατά 20% τα κατ’ αποκοπη μηνιαία έξοδα διεκδικήσαμε την αναπλήρωση του ποσού που αναφερόταν στην εκλογική αποζημίωση και δε μας το έδωσαν. Και τώρα που καταργήθηκαν τα έξοδα κίνησης μας καταργούν στην ουσία και την εκλογική αποζημίωση. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Α’ βαθμού που συμμετέχουν στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών ειναι όλων των ειδικοτήτων και διοικητικοι και εργάτες, οδηγοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μπογιατζήδες, καθαριστές”.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *