Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών που αναζητούν τροφή σε συσσίτια

Αυξάνεται καθημερινά και στα Χανιά η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν λίγη τροφή στα συσσίτια, που έχουν οργανώσει η τοπική κοινωνία και η εκκλησία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος συσσιτίων πατέρας Νικόλαος Γιαννακουδάκης, κάθε μέρα, από τα τέλη Ιουλίου, σιτίζονται πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά μοιράζονταν, σε ημερήσια βάση, 200 μερίδες φαγητού. Από τον Οκτώβριο, οι μερίδες αυξηθήκαν στις 400, ενώ η ζήτηση συνεχώς μεγαλώνει.

Το κεντρικό συσσίτιο της Μητρόπολης τροφοδοτεί ενορίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν δικά τους. Πρόκειται για ενορίες γύρω από την πόλη των Χανίων και το συσσίτιο μοιράζεται σε 20 σημεία. Αν σε αυτή την πρωτοβουλία προστεθεί και ανάλογη των ενοριών της πόλης, ο αριθμός των μερίδων ξεπερνά τις 850 την ημέρα.

Η πρωτοβουλία της εκκλησίας στηρίζεται και στη συμπαράσταση ιδιωτών. Το σημερινό συσσίτιο περιλάμβανε ψάρια, καθώς ιδιοκτήτης τράτας προσέφερε 200 κιλά από την «ψαριά» της ημέρας.

real.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.