Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
Minilink

Αυξήθηκε η χρήση του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ

Λόγω μαζικών αναλήψεων από τα ΑΤΜ με φόντο το φόβο χρεωκοπίας

Αυξημένη ήταν η ζήτηση χαρτονομισμάτων των 50 και των 500 ευρώ το 2011, γεγονός που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποδίδει την ελληνική κρίση χρέους.

Η ελληνική κρίση αύξησε συνολικά τη χρήση των χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ και των 500 ευρώ στη ζώνη του ευρώ το 2011, καθώς τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και τα τραπεζικά γκισέ είχαν αυξημένη κίνηση εν μέσω ανησυχιών για χρεωκοπία της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για το 2011 η κρίση δημόσιου χρέους οδήγησε το 2011 σε αυξημένη απόσυρση χαρτονομισμάτων του ευρώ στην Ελλάδα, ιδίως των 50 ευρώ, τα οποία είναι η υψηλότερη ονομαστική αξία που διατίθεται από τα ΑΤΜ.

Αυξημένη ήταν και η ζήτηση τραπεζογραμματίων των 500 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιούνται εν πολλοίς για αποταμίευση εκτός τραπεζικού συστήματος (αποθησαυρισμό), καθώς πολλοί καταθέτες έβγαλαν χρήματα από τις τράπεζες και τα κράτησαν είτε σε θυρίδες, είτε σε χρηματοκιβώτια.

Το 2011 ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τραπεζογραμματίων των 5, των 10 και των 20 ευρώ ήταν 3% από πλευράς αξίας. Τα τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ σημείωσαν την εντονότερο άνοδο, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 8,9%, ενώ ακολούθησαν τα τραπεζογραμμάτια των 100 ευρώ με ρυθμό αύξησης 6,4%.

Το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ είχε τη μεγαλύτερη χρήση σε όλη την ζώνη του ευρώ, καθώς αντιπροσώπευε το 41% του συνολικού αριθμού των τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>