«Αυτά τα δισ. στο ελληνικό πακέτο διάσωσης όλο πολλαπλασιάζονται»

«Αυτά τα ενοχλητικά δισεκατομμύρια στο ελληνικό πακέτο διάσωσης δε σταματούν να πολλαπλασιάζονται» γράφει η Wall Street Journal. Η μια μετά την άλλη οι μεγάλες οικονομικές εφημερίδες του εξωτερικού αναφέρουν ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης μπορεί να αγγίξει και τα 173,5 δισ. ευρώ.

«Υπάρχουν τρία ζητήματα» γράφει η WSJ, «πρώτον το πραγματικό μέγεθος του πακέτου διάσωσης. Πληροφορία: Δεν είναι 130 δισ. ευρώ αλλά 138,2 δισ. Δεύτερον, η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση. Πληροφορία: είναι μικρότερη από ότι στο προηγούμενο. Και τρίτον τα ποσά του πακέτου που θα διατεθούν για τις δημοσιονομικές ανάγκες της Ελλάδας και όχι στην αναδιάρθρωση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πληροφορία: είναι σχετικά μικρό».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα τα 173 δισ. περίπου θα διατεθούν ως εξής:

35 δισ. ευρώ για την πιστωτική αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κεντρικές τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης αλλά και η ΕΚΤ

30 δισ. ευρώ που θα δοθούν στους ιδιώτες επενδυτές μετά την αναδιάρθρωση του χρέους

48 δισ. ευρώ που θα δοθούν σε δυο φάσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Ενώ 51,4 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν στις δημοσιονομικές ανάγκες της Ελλάδας και την αποπληρωμή των χρεών μετά το 2014.

www.24h.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.