Αυτόν τον υποψήφιο βουλευτή δεν πρόκειται να ψηφίσω…

Μια που τα κόμματα δίνουν τις μέρες αυτές στη δημοσιότητα, λίστες με τους υποψήφιους…
βουλευτές τους, αρχίζω κι εγώ σιγά σιγά να σκέφτομαι τα κριτήρια με τα οποία -όταν φτάσει η ώρα της κάλπης – θα επιλέξω εκείνους που θεωρώ καλύτερους για να με εκπροσωπήσουν στη Βουλή.

Είπα μάλιστα να το πάρω ανάποδα. Να αποφασίσω κατ αρχήν ποιους δεν θα ψηφίσω σε κάθε περίπτωση. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 • Δεν θα ψηφίσω ανεπάγγελτούς οι οποίοι ουδέποτε χρειάστηκε να εργαστούν και στηριζόμενοι αποκλειστικά σε άριστα βιογραφικά καλών και ακριβών σπουδών φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα σκληρά εργαζομένων αλλά και ανέργων.
 • Δεν θα ψηφίσω πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κάτσει ποτέ στο τέλος του μήνα να υπολογίσουν τους λογαριασμούς που έχουν να πληρώσουν επειδή κάποιοι άλλοι φρόντιζαν πάντοτε να τους υπολογίζουν γι αυτούς.
 • Δεν θα ψηφίσω ανθρώπους οι οποίοι δεν έχει χρειαστεί να περιμένουν ποτέ σε ουρά υπηρεσίας του Δημοσίου με τις ώρες για να κάνουν την δουλειά τους, επειδή επίσης κάποιοι άλλοι περίμεναν γι αυτούς.
 • Δεν θα ψηφίσω δήθεν τσαμπουκάδες της δεκάρας οι οποίοι με μαγκιά μας επαναλαμβάνουν ασταμάτητα όλα αυτά με τα οποία διαφωνούν αλλά δεν μας λένε ποτέ τι προτείνουν.
 • Δεν θα ψηφίσω άθλιους συνδικαλιστές οι οποίοι αντί να υπηρετήσουν τους εργαζόμενους φρόντισαν να κάνουν παιχνίδι για το κόμμα τους αδιαφορώντας αν η τακτική της τυφλής σύγκρουσης αντί να φέρνει λύσεις έφερνε κι άλλες θέσεις ανέργων.
 • Δεν θα ψηφίσω κάποιους που με τον μισθό του βουλευτή μας λένε ότι κατάφεραν σε μια πορεία μερικών ετών να δημιουργήσουν περιουσίες που δεν μπορούν να φτιάξουν υψηλόβαθμα και εξαιρετικά καλοπληρωμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα
 • Δεν θα ψηφίσω αυτούς που φοβούνται να πουν τη λέξη «λαθρομετανάστης» μην τυχόν και τους «λιθοβολήσουν» κάποιοι δήθεν προοδευτικοί που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα μπορεί να χωρέσουν όσα εκατομμύρια ξένοι επιθυμούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα μας και να παραμείνουν για όσο θέλουν.
 • Δεν θα ψηφίσω όσους κόπτονται υποκριτικά υπέρ της Δημόσιας Παιδείας αλλά στέλνουν τα βλαστάρια τους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία. Ούτε εκείνους που βγάζουν πύρινους λόγους υπέρ της Δημόσιας Υγείας αλλά επιλέγουν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Υπάρχουν άραγε πολλοί που περισσεύουν; Ναι, νομίζω ότι υπάρχουν. Και ανάμεσα στους πιο παλιούς στην πολιτική αλλά – κυρίως- ανάμεσα στους ανθρώπους που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά να αναμειχθούν στα κοινά. Επαγγελματίες, πετυχημένοι στο χώρο τους που δεν θα πολιτευθούν για να γίνουν πλούσιοι και διάσημοι αλλά για να προσφέρουν κάτι στον τόπο και στα παιδιά μας. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τέτοιοι σε όλα σχεδόν τα κόμματα.

Ψαξτε λίγο και θα τους βρείτε…

ΥΓ:Αν τώρα, στα αρνητικά κριτήρια που προσωπικά έβαλα για να κάνω την επιλογή μου μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών, εσείς αναγνωρίζετε και κάποιους από τους πολιτικούς αρχηγούς, απλώς συμφωνώ…Και επαυξάνω…

Σωτήρης Ξενάκης

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αυτόν τον υποψήφιο βουλευτή δεν πρόκειται να ψηφίσω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.